TÄVLING

Livet som hundägare är hårt ibland. Efter att ha varit vid tävlingsplanerna hela dagen är både Egon och jag helt slut för det var jättejobbigt att tävla både förmiddag och eftermiddag. ´

På förmiddagen fick vi startnummer 10 och jag trodde nog inte att han skulle ligga kvar på platsliggningen för det var väldigt blött och kallt i gräset men min lille vän låg lungt kvar men när jag kom tillbaka till honom såg jag att han låg och darrade så det blev nog en aning kallt om lilla magen. Annars var han inte särskilt bra på fm. för han tyckte det fanns så mycket annat att titta på t.ex tävlingsledare, skrivare och en domare som han känner igen och har fått godis av ibland så han ville gärna gå till honom istället för att vara hos mig. Han ville inte lägga sig på läggande under gång (han fick väl nog på platsliggningen) men annars utförde han alla moment och fick ihop 152 poäng.

Betyg fm

Plats          10
Tandv.       10
Linf.           6,5     släpper pos, yvig sväng, släpper i språng. dk
Läggande   0
Inkallande  10
Ställande    10
Apport        5       dk, tugg   Tyckte apporten verkade läbbig och ville inte ta den.
Hopp          7        dk,     Egon satt och tittade åt ett helt annat håll
Helhet        7

Det blev några timmars väntan innan det var dags igen med ny tävlingsledare och ny domare och den här gången fick vi startnummer 5. Jag provade att värma upp honom lite annorlunda den här gången för vi har inte hittat den rätta rutinen innan vi ska in på planen ännu och nu var det en helt annan Egon som följde med mig in på plan. I början av linförigheten var han ofokuserad men skärpte till sig efter ett tag. Han var så pigg och med mig och hade en helt annan attityd än på fm. På ställande under gång stannade han klockrent och stod så tills jag vände mig om då gick han ett par meter åt sidan och åt en godis som låg på marken som någon annan hade tappat så det momentet nollade vi. Det känns lite retligt att det blev så eftersom han hade stannat så bra men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Han fick 143 poäng så om han inte hade känt lukten av godisbiten på marken  hade vi haft vårt 1:a pris men egentligen kan man inte resonera så för han stog ju inte kvar.

Betyg em.

Plats         8     piper      Han har aldrig pipit förut och nu var det t.om torrt i gräset 
                                    så jag vet inte varför
Tandv       10                 
Linf.          7    Sitter ej, tränger i vänstersv. före i transporten.                         
Läggande  9    Något sent läggande
Inkalln.     10
Ställande   0    Hunden går iväg
Apport       6    dk           Samma som på fm. Han vill inte gärna ta den
Hopp         9,5   Sitter något snett
Helhet       8

Det jag var sååå nöjd med efter det passet var Egons attityd. Han var glad, hade bättre kontakt med mig och tyckte det var ganska kul. Så även om vi fick färre poäng var jag mer nöjd med em än med fm passet.

Nu ligger han helt utslagen på soffan och bara sover och jag känner att jag kommer nog att somna ovaggad ikväll jag med.Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Grattis till tävlingen, även om det inte blev ett 1:a pris så gjorde ni det riktigt bra. Skönt att känslan var bra på eftermiddan. Nu är det bara att köra på. Syns snart. Kram!

2009-09-21 @ 08:23:33
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Mari

Sjysst sovställning;).

2009-09-21 @ 11:19:06
URL: http://azgo.blogg.se/
Postat av: Sanna & Kelly

>Två tävlingar på samma dag?! Hur kan man ens komma att tänka på en sådan grej, he he.

Bra jobbat tycker jag ändå! Så jäkla synd att man alltid ska missa på något som man sedan får poäng på på nästa tävling så missar man ngt annat... typiskt!

Visst är det så att ni inte ska ha poäng för att han gick från ställandet men det ska ju inte ligga godis på planen! Även om jag tycker att hunden ska klara det så är det ändå inte rättvist!

Kul iaf att ni kommit ut och tävlat igen och snart tar ni förhoppningsvis det där sista 1:a priset!

2009-09-22 @ 10:28:13
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Oh, det är ju bra poäng ju! Attans vad synd på godisbiten. Det finns alltid "om inte" i tävlingsvärlden. Det är väl det som gör att man alltid orkar tävla igen! ;)Jag tänkte också "Om inte" i söndags. ;)Kram på er och vad KUL att ni är ute och tävlar igen!

2009-09-23 @ 22:47:17
URL: http://herrharry.se
Postat av: Agneta o Razzel

Grattis till två bra resultat, synd att det alltid ska vara något som ställer till det. Det är bara att ta nya tag...

Tack för träningssällskap igår och för all hjälp!!!

Kram

2009-09-27 @ 23:35:07
URL: http://welanee.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0