TÄVLING

Livet som hundägare är hårt ibland. Efter att ha varit vid tävlingsplanerna hela dagen är både Egon och jag helt slut för det var jättejobbigt att tävla både förmiddag och eftermiddag. ´

På förmiddagen fick vi startnummer 10 och jag trodde nog inte att han skulle ligga kvar på platsliggningen för det var väldigt blött och kallt i gräset men min lille vän låg lungt kvar men när jag kom tillbaka till honom såg jag att han låg och darrade så det blev nog en aning kallt om lilla magen. Annars var han inte särskilt bra på fm. för han tyckte det fanns så mycket annat att titta på t.ex tävlingsledare, skrivare och en domare som han känner igen och har fått godis av ibland så han ville gärna gå till honom istället för att vara hos mig. Han ville inte lägga sig på läggande under gång (han fick väl nog på platsliggningen) men annars utförde han alla moment och fick ihop 152 poäng.

Betyg fm

Plats          10
Tandv.       10
Linf.           6,5     släpper pos, yvig sväng, släpper i språng. dk
Läggande   0
Inkallande  10
Ställande    10
Apport        5       dk, tugg   Tyckte apporten verkade läbbig och ville inte ta den.
Hopp          7        dk,     Egon satt och tittade åt ett helt annat håll
Helhet        7

Det blev några timmars väntan innan det var dags igen med ny tävlingsledare och ny domare och den här gången fick vi startnummer 5. Jag provade att värma upp honom lite annorlunda den här gången för vi har inte hittat den rätta rutinen innan vi ska in på planen ännu och nu var det en helt annan Egon som följde med mig in på plan. I början av linförigheten var han ofokuserad men skärpte till sig efter ett tag. Han var så pigg och med mig och hade en helt annan attityd än på fm. På ställande under gång stannade han klockrent och stod så tills jag vände mig om då gick han ett par meter åt sidan och åt en godis som låg på marken som någon annan hade tappat så det momentet nollade vi. Det känns lite retligt att det blev så eftersom han hade stannat så bra men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Han fick 143 poäng så om han inte hade känt lukten av godisbiten på marken  hade vi haft vårt 1:a pris men egentligen kan man inte resonera så för han stog ju inte kvar.

Betyg em.

Plats         8     piper      Han har aldrig pipit förut och nu var det t.om torrt i gräset 
                                    så jag vet inte varför
Tandv       10                 
Linf.          7    Sitter ej, tränger i vänstersv. före i transporten.                         
Läggande  9    Något sent läggande
Inkalln.     10
Ställande   0    Hunden går iväg
Apport       6    dk           Samma som på fm. Han vill inte gärna ta den
Hopp         9,5   Sitter något snett
Helhet       8

Det jag var sååå nöjd med efter det passet var Egons attityd. Han var glad, hade bättre kontakt med mig och tyckte det var ganska kul. Så även om vi fick färre poäng var jag mer nöjd med em än med fm passet.

Nu ligger han helt utslagen på soffan och bara sover och jag känner att jag kommer nog att somna ovaggad ikväll jag med.TRÄNING OCH TÄVLING

Det är så skönt att Egon har blivit sitt gamla jag igen. Jag blir så glad när han får sina pinscherfnatt och bara rusar fram och tillbaka och runt runt när vi är ute och går i skogen och jag riktigt ser hur han njuter och är lycklig.

Vi har tränat en hel del sista veckan för på söndag ska vi tävla för första gången sedan april. Jag är nervös redan nu så jag antar att kommer att vara okontaktbar på söndag morgon. Det är lydnadstävling i Västerås och vi ska tävla både på förmiddagen och eftermiddagen så det blir nog ganska jobbigt för hundarna. Igår var jag där och tränade Egon och då träffade vi en pinscher från Lilla Piröns som skulle gå kurs. Han var så söt med öron som stod rätt upp men vilken skillnad det var på Egon och honom kroppsligt. Egon är verkligen en biffig och stor pinscher även om han inte är särskilt tjock nu, men hans benstomme och muskler gör att han ser verkligen maffig ut. Den andra pinschern vars namn jag inte kommer ihåg var så söt och lugn jämfört med min vilde men det var roligt att se hur de började leka med tassarna på typiskt pinschersätt på en gång.

Nästa söndag är det KM i bruks i våran klubb och jag har anmält oss till appellspår men den tävlingen är inofficiell så den 3 oktober gör vi ett nytt försök med appellspår i en officiell tävling i Eskilstuna eller Skultuna.

Jag hoppas verkligen att vi får ett 1:a pris på söndag så vi kan sluta traggla lkl I och börja träna inför lkl II istället men framför allt hoppas jag att Egon får fortsätta vara så här pigg och att han får vara frisk.
RSS 2.0