ÅTERBESÖK

Har varit på återbesök hos veterinären med Egon. Det var en annan veterinär den här gången men han var också jättebra och ögonen såg mycket bättre ut men för att de skulle bli riktigt bra ska Egon få ögondroppar i två månader men däremot ska vi sluta med cortisonet och det känns bra för det är inte roligt att hunden måste äta det i flera månader. Tyvärr måste vi avstå från att tävla under dessa månader eftersom han är "dopad" men det viktigaste är ju att han blir bra så vi kommer igen i höst med nya friska tag. Nu har vi ju två månader att träna på så i augusti är vi supertaggade och klarar allt galant.... eller vad tror ni ;)  Om det ändå vore så enkelt.

Egon har inte alls varit pigg den här veckan. Han springer inte som han brukar göra när vi går våra skogspromenader utan han bara lunkar lite framför mig och han ligger mest och sover hela dagarna men jag tror det beror på medicinerna och nu när vi har slutat med antibiotikan och ska minska på cortisonet för att helt sluta med det om 10 dagar så tror och hoppas jag att gamla Egon kommer tillbaka. Det är inte kul att se honom vara så slö och trött när man är van att han rusar och springer för fullt på promenaderna och normalt är han alltid med på att leka men nu vill han inte.

Egon som är en liten vilding annars är otroligt duktig hos veterinären, han står helt stilla på bordet när vet. lyser i hans ögon och kollar med olika apparater. Han är så lugn så en elev fick passa på att titta i hans ögon också för de sa att det är inte ofta de har en hund som är så stilla och lugn. Jag bara kände att jag måste skriva ner det eftersom det inte är ofta han är duktig och lugn så det gäller att ta emot allt beröm man får när det gäller Egon.INFEKTION I ÖGONEN

Egon har infektion i ögonen igen. Han hade ju det förra året också och veterinären visste inte riktigt vad det berodde på.  De tog en massa olika prover, gjorde ultraljud på njurar, tarmar och lever och allt var normalt men han fick en massa mediciner att äta och blev bra men nu är det alltså dags igen.

Egon har kisat med ögonen ett tag nu och jag tyckte det var lika bra att undersöka det eftersom det var så vi upptäckte det förra gången och det var tur att  vi bokade tid för han har infektion i båda ögonen igen. Han har alltså infektion någon annan stans i kroppen som till sist går ut i ögonen men det konstiga är att han visar inga andra symtom alls förutom att han kisar. Vi vet inte var i kroppen allt startar men veterinären pratade något om immunförsvaret och om han inte blir helt bra nu eller om det kommer tillbaks igen måste vi göra ytterligare utredningar av honom. Han får nu antibiotika, cortison och ögondroppar så troligtvis blir han snart bättre och det måste kännas bra för honom för enligt veterinären har han rejält ont i ögonen och det är därför han kisar. När jag tänker tillbaka har han faktiskt varit lugnare och mer loj än vanligt och det beror naturligtvis på sjukdomen. Det jag tycker är jobbigt är att inte veta var i kroppen det hela startar, vad det är som gör att han får infektioner, men vi får verkligen hoppas att detta är sista gången det händer även om jag för tillfället känner mig lite pessimistisk i det fallet.

Jag hade anmält Egon till lydnadstävlingar i början av juni och dessa har jag naturligtvis avbokat för med all medicin han äter nu är han verligen dopad och det skulle inte falla mig in att tävla med en hund som inte är frisk. Jag skulle tro att han var dålig redan när vi tävlade appellspår för jag tyckte ju redan då att han var loj och olik sig men då trodde jag nog att det mest berodde på all väntan och värmen som var den dagen.

Vi fick träningsförbud veckan ut tills medicinerna har börjat verka men därefter kunde vi träna som vanligt och det är ju bra för Egon kan bli ganska odräglig om han inte blir aktiverad och får använda hjärnan lite.

Vi ska på återbesök till veterinären om en vecka och därefter tillbaka igen efter några veckor och det känns skönt att de verkligen följer upp detta och inte släpper det med en gång.Satt och tittade på gamla bilder från när Egon och Lillen var valpar och visst är valpar underbart söta.
APPELLSPÅR

Vi har varit i stugan hela helgen så därför har jag inte kunnat uppdatera och skriva om spårtävlingen. Ja, vad ska man säga, förra helgen gick det så bra och den här helgen gick det så dåligt, men det är så det är när man håller på med hundar och speciellt med pinscher tror jag för man vet aldrig riktigt från gång till gång hur de kommer att vara.

Spåret gick jättebra, visserligen missade han en apport men han spårade helt suveränt och tog vinklarna bra så efter det kändes det riktigt bra för han var pigg och alert.
Vid budföringen var han lika pigg för han sprang med enorm fart till motföraren och sedan lika snabbt tillbaks till mig utan att stanna så där blev den en 0:a. Till och med tävlingsledaren tyckte det var synd att han inte stannade för han hade en fantastisk fart hela tiden, det var ingen annan som sprang så fort som Egon haha.

Vid platsliggningen hamnade han mellan en boxer som låg och skruvade på sig och en collie som först började skälla oavbrutet och sen reste sig och gick fram till Egon som då också reste sig. Domaren avbröt då momentet och efter en stund fick vi alla lägga om, utom collien förstås, och jag var lite tveksam om jag skulle lägga Egon eller inte för han blev ju trots allt störd och lite skärrad men eftersom han verkade lugna ner sig snabbt gjorde jag ett försök och han låg kvar hela tiden trots att boxern fortsatte att åla sig framåt och skruva på sig. Min underbara lilla Egon så glad jag var över hans prestation.
Efter platsliggningen blev det ganska lång väntan innan det var dags för lydnad för vår del för det var appellsök samtidigt som spåren så de körde platsliggningen och lydnaden gemensamt med sökgruppen först. Det var jättevarmt mitt på dagen och väntan blev lång men det är ju så det är på brukstävlingar och jag var förberedd på detta.

Så var det äntligen dags för Egon och mig och redan när vi gick in på plan visste jag att det inte skulle fungera. HAN VAR INTE MED MIG. Under linförigheten var det som om han var ute på promenad med mig, fast på promenader går ha i och för sig före mig men här kom han efter. Han var riktigt loj och inte alls med över huvud taget. Vid apporteringen fick jag ge 3 kommandon innan han sprang ut och hämtade den och på väg tillbaks med den tuggade han på den så jag trodde det bara skulle bli flisor kvar av den och hoppa ville han inte alls, han satt bara och tittade åt sidan när jag sa hopp och han som älskar att hoppa annars.

Jag var inte alls besviken på Egon för det måste bero på något att han var så loj. Var det värmen, reagerade han ändå på platsliggningen, var det för otäckt med två domarbord? Det här är saker jag måste kolla under träning så jag kan sålla bort det som vi testat för att komma fram till orsaken.

Jag är egentligen jättenöjd med Egons prestation hur konstigt det än låter. Det jag är så nöjd över är spårningen, att han var så duktig att spåra och framför allt att markera apporterna och så är jag jättenöjd över hans platsliggning, att han låg kvar andra gången.

Här är betygen även om det inte är något att skryta över.

Spår: 8 - 8  fattas en pinne
Budf: 0 - 0  stannar ej vid motföraren
Platsliggning: 10 - 10
Linf. 5 - 5,5 dålig pos, släpper, sitter ej
Framförgående: jag avstod från det
Platsläggande: 8 - 8  Okoncentrerad vid start.
Inkallande: 9 - 9  tempot sjönk mot slutet
Apportering: 6 - 6  Dk, tugg
Hopp:  0 - 0  Hoppar ej

Vi fick bara ihop 185 poäng och blev godkända så vi får försöka i höst igen.

Det var många på tävlingen som undrade vad det var för ras och en trodde det var någon jakthundsras och tävlingsledaren på budföringen sa att hon hade aldrig sett en pinscher på tävling. Jag tycker det är kul att vi blir fler och fler som håller på med detta inom pinschervärlden trots att det är väldigt svårt och speciellt att träna en pinscher.

RSS 2.0