GRUS

Inte trodda jag att jag skulle bli så glad över att få in en massa grus i hallen, men det känns helt underbart att snön är på väg att försvinna. Lillen drar med sig en hel det grus in men som tur är finns det ju dammsugare. Jag var nyss ute på en prommis med hundarna och det var så härligt med solsken och 7+ så jag njöt i fulla drag när jag gick.

Nu har jag anmält mig till några tävlingar. En lydnadstävling den 25 april och en appellspår den 2 maj så nu gäller det att få allt att fungera tills dess. Varje gång som jag har anmält mig till tävling så ångrar jag mig direkt efteråt men samtidigt måste jag ha ett mål att sträva mot för annars blir det lätt så att jag står kvar på samma ställe och stampar hela tiden. När det är tävling blir jag så nervös och det påverkar naturligtvis Egon, han måste tycka att jag blir jättekonstig som beter mig helt annorlunda än jag brukar göra när vi tränar och därför är träningstävlingar så nyttigt och jag hoppas att vi kan vara med på några sådana innan det är dags för de riktiga tävlingarna.

Egon har en bra attityd till träning just nu, han nästan tigger om att vi ska jobba när vi är på plan och ska träna. Om jag ställer mig och pratar med någon (man behöver ju ta en paus ibland....eller......) så sätter han sig och bara tittar stint på mig och riktigt kräver min uppmärksamhet han nästan sitter och psykar mig om jag inte reagerar så det är bara att lyda honom och sluta prata för att istället träna honom. Det är det här jag har strävat efter och det är bara att hoppas på att det håller i sig.

Snö, snö och åter snö

Det är så mycket snö kvar i stugan och med den kylan som är nu tar det nog lång tid innan den försvinner och vårblommorna visar sig. Här går man och längtar efter våren med sol och värme men samtidigt är det ganska skönt med snön för då blir inte hundarna så skitiga när de är ute, det är bara att låta dom gå in utan att duscha dom först. Egon brukar i och för sig inte bli så smutsig men Lillen drar med sig en hel del grus in.

Bild från stugan tagen idag.Tog en riktig långprommis med hundarna idag och därefter tränade vi. Tränade rutan med Egon och det är något som jag borde ha börjat med för länge sedan men på något sätt skjutit fram hela tiden så det är verkligen dags nu. Jag får ta mig själv  i kragen och träna den mer regelbundet nu. Egon var superpigg på att träna och det var riktigt roligt.

Vi har köpt en braskamin till stugan och det är så mysigt och rogivande att sitta och titta in i elden när den flammar. Tidigare hade vi en gammal emaljerad vedspis där man inte såg elden så det är mycket bättre nu.
Egon och jag var med på hundpromenad i tisdags och det var bara Egon och en kastrerad hane till med plus fem stycken tikar varav en löpte. Det var så skönt att se att Egon inte brydde sig ett dugg om löptiken utan han var mer intresserad av att leka med två av de yngre tikarna och de hade så roligt tillsammans . Tänk vad skönt det kan vara att ha en kastrerad hane.

Den 5 april är det tävlingar på klubben och då ska jag vara tävlingsledare så jag kan inte tävla med Egon då. Jag planerar att tävla med honom i Hallsta den 25 april och då borde all snö vara borta. Funderar även på att anmäla honom till någon appellspår i vår men har inte riktigt bestämt mig än.

FANNY GOTT

ÄNTLIGEN börjar det bli lite varmare ute och snön håller så sakteliga på att försvinna. Var till stugan idag och såg faktiskt lite barmark här och där. Härligt!!!!

Var på en föreläsning med Fanny Gott igår om shaping och den var intressant. Jag tränar Egon med klicker och en del shaping men jag hjälper nog till alldeles för mycket. Jag tycker det är så svårt att vara tyst och inte visa vad det är jag vill att han ska göra men jag måste försöka bättra mig. Fanny hade med tre av sina hundar som hon visade olika trix man kan träna in med sin hund, och jag måste säga att det är stor skillnad när det gäller att erbjuda beteenden av en helt shejpad hund och en som fått en del hjälper som Egon.  Oj vad dom var duktiga! Jag kan verkligen rekommendera denna föreläsning om den skulle komma igen. När vi åkte hem snurrade det i huvudet av all infomation så det är tur att jag antecknade en del så jag kan sortera upp allt.

Jag är ju in och läser på olika pinscherbloggar  och när jag stog och kollade på hundleksaker igår fick jag se en person och en liten valp som jag kände igen trots att jag aldrig träffat dom förut och det var Emma med kelpievalpen Hilja. Det var kul att träffa henne även om vi inte hann prata särskilt mycket. Jag frågade henne hur Harry varit de första åren, om han varit vild eller inte, för jag inbillar mig att Egon har varit extrem vild men hon sa att även Harry hade varit vild så det kanske finns (har funnits) andra vildingar en Egon. Lilla söta Hilja var jätteduktig och jag skulle tro att det var väldigt många som klappade och hälsade på henne.

I morgon bitti är det dags för träning i Solberga stall igen och vi får vä hoppas att både Egon och jag är på träningshumör.

VAR ÄR VÅREN?

Nu längtar jag verkligen efter våren men den verkar vara långt borta för det är fortfarande ca 1 dm snö kvar och jag tycker det verkar snöa lite varje dag. Fy vad det är tråkigt!

Egon och jag har tränat några gånger under veckan som gått och konstigt nog har det gått ganska bra. Han har varit mer fokuserad på mig och även varit ganska duktig på momenten. Idag när vi tränade kom en häst och red förbi oss och även om Egon var otroligt nyfiken på den så kastade han bara en snabb blick på den för att sedan ta kontakt med mig igen. Visserligen klickade jag och gav honom godis men han brukar alltid fortsätta titta på det som intresserar eller stör honom istället för att hålla koll på mig.
Man får vara glad åt de gånger det går bra för jag tycket nog att det är oftare som jag inte är nöjd med träningen. Usch, han är verkligen svår att träna men jag måste säga att jag har lärt mig otroligt mycket av att träna honom. Ibland undrar jag varför jag håller på och traglar och tränar när det inte verkar ge något resultat men jag tycker om att hålla på och träna och aktivera honom. Nu när jag tränar Lillen tycker jag att han är helt underbar att träna för han tappar inte sugen utan är arbetsvillig hur länge som helst.

Nu har det bildats en träningsgrupp i klubben och vi ska träffas en gång i veckan för att träna tillsammans och så blir det träningstävlingar ca 1 gång i månaden och det tycker jag är jättebra för då ser man på ett helt annat sätt var man ligger i träningen och vad man behöver träna mer på.

Hoppas snön försvinner snart så vi får se dessa blommor igen.


DÅLIG MAGE

Något som jag är dålig på, och som ni säkert har märkt, är att uppdatera min blogg men när det inte händer något särskilt finns det inte så mycket att skriva om. Dagarna rullar på som vanligt med träning och promenader.

Vi skulle tävla i ridhuset förra söndagen och hade tränat ganka mycket inför den men det blev ingen tävling för oss. Dagen före tävlingen var Egon inte alls pigg, Han verkade ha ont i magen och ville varken äta eller dricka, inte ens snutten på mackan ville han ha och när det är så vet man att han är dålig för även om han ligger och sover djupt kommer han alltid och vill ha det sista av smörgåsen när jag äter frukost. Han låg i stort sett hela dagen och var inte alls bra. På tävlingsdagen var det samma sak och det går inte att tävla med en hund som är sjuk så jag fick åka och vara åskådare istället. Visst kände jag mig lite besviken över att vi inte kunde delta men det var roligt att titta på de andra när de tävlade och det finns många tävlingar i vår som vi kan vara med på, det vikigaste är att Egon mår bra. På kvällen och natten sprutade det ur baken på honom så visst var det magen som krånglade.

Eftersom han inte ens ville dricka fick vi ge honom vatten genom att spruta in lite i munnen då och då på honom så han inte torkade ut. Vi tror att magproblemen berodde på att han hittade, och naturligtvis åt upp, en rå abborre i närheten av stugan. På måndagen var han bättre men ville fortfarande inte äta och dricka så det var bara att fortsätta ge honom vatten genom sprutan då och då.

I torsdags åkte vi till stugan och vi skulle vara där över helgen. Det var jättehärligt att vara där med fint väder och mycket snö och det gick jättebra att åka både skidor och spark. Under en promenad gjorden Egon det igen.....hittade en abborre..... mitt i skogen. Regnar det abborrar eller var kommer dom ifrån? Antagligen är det någon som har pimplat på sjön och lämnat fisken på isen och sedan har några djur tagit och släpat iväg dom och det är ju typiskt att Egon ska hitta dom även om dom ligger 500 m från sjön inne i skogen och naturligtvis åt han även denna. Nu verkar det som om magen klarade sig bättre för det blev ingen diarré så jag antar att magen har vant sig med denna speciella diet av råa abborrar.

Här är några bilder från helgen.Härligt vinterväderSå här trött blir man när man sprungit ute och pulsat i snön


RSS 2.0