ÅTERBESÖK IGEN OCH LITE ANNAT

Vi har varit i stugan nästan hela tiden och njutit av det vackra vädret och eftersom jag inte har någon dator där blir det inte några uppdateringar. Man känner sig faktiskt lite handikappad när man inte har tillgång till dator och kan läsa bloggar kolla på hemsidor om hundar m.m, jag tycker jag missar jättemycket på bara några dagar.
Egon har varit på återbesök igen och den här gången var det lite positvare tongångar. Ögonen hade blivit lite bättre och de vita blodkropparna var bra men för säkerhets skull ska han äta den här medicinen i två månader till men med minskad dos varje månad. Jag var ju så rädd att han skulle bli jättedålig av medicinen men jag oroade mig helt i onödan för han blev inte särskilt dålig, visst är han lite tröttare än normalt men inte alls så farligt. Jag tycker till och med att han har blivit lite piggare den sista veckan och det känns bra.  Vi ska på återbesök igen i augusti och förhoppningsvis är han ännu bättre då.

Egon gillar ju att bada så vi går ner till vattnet varje dag så han får svalka av sig och han njuter verkligen när han är i vattnet.Lillen däremot vägrar att gå i han ställer sig vid vattnet och blöter tassarna sen tycker han det räcker.

Vi ska åka upp till Norsjö som ligger i närheten av Skellefteå på torsdag. Maken ska vara med på SM i mete så vi har hyrt en stuga där i närheten. Jag tar med träningsryggan så jag har något att göra de dagar han är och tävlar men några böcker kommer nog också med så jag kan slappa och ligga och läsa och ha det skönt.

Det brukar ju vara jättemycket mygg och knott norrut och eftersom Egon knappt har någon päls på magen och i jumskarna köpte jag en overall till honom som ska skydda honom mot de värsta attackerna.
Stackarn han skäms jättemycket när han har den på sig och jag kan förstå honom för han ser jätterolig ut i den. Tyvärr fanns det inga andra färgkombinationer kvar så jag fick ta den som fanns, och inte är den vacker, men jag tror den hjälper gansa bra mot myggen och knotten.

Här syns det hur mycket han skäms, stackarn. Till och med svansen hänger och den som brukar bäras så stolt över ryggen


Medicin

Nu har jag hämtat Egons medicin och det är Imurel®, GlaxoSmithKline som han ska äta tillsammans med cortison och ögondroppar. Man ska ju inte läsa om biverkningar innan de uppstår men jag var tvungen att göra det för att vara garderad och när veterinären sa att man bör ha handskar på sig om man ska dela på tabletterna kände jag att jag måste kolla vad det är för gift han får . Jag börjar undra vad det är Egon har när man ger en sådan här medicin och hur kommer stackarn att må när han ska ha den tillsammans med cortison. Det är bara att hoppas att han inte blir alltför påverkad utan kommer att må relativt bra. Jag kanske målar fan på väggen helt i onödan men som Emma skrev så man är ju en hönsmamma när det gäller djuren (och barnen också naturligtvis). Egon har haft två jätteduktiga veterinärer på Strömsholm som verkligen är experter på områden så jag tror inte det hjälper att söka någon annan för att få ett annat utlåtande även om jag också har tänkt den tanken.


ÅTERBESÖK IGEN

Så var det dags för ett nytt återbesök hos veterinären och mina förhoppningar var naturligtvis att Egon skulle vara helt frisk men tyvärr visade det sig att han inte var det. Veterinären såg flera prickar i ögonen än förra gången och det visar att det är något på gång i  hans kropp men de vet inte vad, så nu ska vi börja med cortison igen och även en annan medicin som har med imunförsvaret att göra. Den medicinen har något med de vita blodkropparna att göra och veterinären sa att jag ska ha hanskar på mig när jag hanterar tabletterna och på något sätt känns det inte bra att ge sin hund sådan medicin men om han blir frisk av detta så är det värt ett försök. Det verkar som om de tror att det är något med hans imunförsvar som är orsaken till det här men de kan inte säga med säkerhet vad allt detta beror på. Han ska äta medicinen i 30 dagar så nu får jag räkna med en väldigt trött och dålig hund framöver och det känns inte alls bra att han ska må dåligt men förhoppningsvis vänder det efter all medicinering och att han blir helt frisk.

Han har blivit piggare sen vi slutade med cortisonet för några veckor sedan så det är ju tråkigt att vi ska börja med det igen, men visst märks det att det är något som inte stämmer för han är inte alls samma glada och pigga Egon som förut då han kunde springa hur mycket som helst när vi var ute och gick i skogen. Nu håller han sig hela tiden vid mig, vilket i och för sig är bra, men han springer inte utan lunkar bara bredvid och det är väldigt olikt vilden Egon. Många gånger har jag önskat att han kunde vara lite lugnare men inte på grund av sjukdom och nu när han är så jättelugn saknar jag faktiskt den "riktiga" Egon som det är fart och fläkt i.

Just nu känns det väldigt tråkigt och ledsamt när det gäller Egon och jag tycker så synd om honom som inte är bra.
Vi ska på återbesök igen om två veckor och då får vi hålla tummarna att allt går åt rätt håll.

En bild av honom tagen i våras. Min stilige pojke.


RSS 2.0