TRÄNING

I torsdags var det dags för träning i ridhuset igen efter uppehållet över jul och nyår och eftersom jag inte tränat Egon nästan någonting över helgerna trodde jag att han skulle vara lite ringrostig. Jag lär mig aldrig att man inte ska tro så mycket om sina hundar för det stämmer nästan aldrig. Egon var så duktig på träningen så jag var helt salig när jag kom hem. Han höll kontakten med mig bra, han var pigg och ville verkligen arbeta, det mesta vi tränade på gick bra men framför allt, vi var ett team. Vi samarbetade så otroligt bra och jag behövde inte pocka på hans uppmärksamhet och den känslan jag fick under träningen är det inte ofta jag får. Det är inte säkert att vi hade fått ett 1:a pris om det hade varit tävling men med det flyt, samarbete och den härliga känslan vi hade hade det inte spelat någon roll. Jag har anmält mig till tävling den 22  februari och jag hoppas att vi får behålla den här känslan till dess.

I fredags var det jättehärligt väder här med sol, varma vindar och någon plusgrad så vi åkte till stugan och gick långprommis med hundarna. Det är så härligt att se när det springer på isen för då får de verkligen upp farten och njuter enormt av det. Försökte ta ett kort på Egon när han kom i full galopp men min kamera är så långsam så Egon hann nästan springa förbi.Här han Egon springa för långt bort innan kameran reagerade men man ser ändå att det är full fart framåt.Den vita snön har tyvärr till stor del försvunnit nu eftersom det har varit plusgrader och mulet med lite duggregn. Det enda positiva med det var att jag kunde lägga varsit spår till hundarna idag. Jag la ett kort spår med 3 apporter till Egon och det gick bra, han hittade alla apporter. Han brukar ju slarva med markeringen men idag tyckte jag han markerade riktigt bra men jag får ändå fortsätta jobba med det så den blir ännu bättre. Lillens spår var lite klurigt för jag la en del av spåret över is. Det var ca 30 meter som gick över blankis och jag var tveksam till att han skulle fixa det men noggrann som han är i spåret så klarade han av det. Jag vet inte om det är något svårare att spåra på is men jag tycker att det borde vara det. Han är så duktig på spår min lille plutt men eftersom Lillen inte gillar att tävla så gör vi det här enbart för att det är kul och han blir aktiverad.Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Härliga bilder på isen, synd att snön inte fick ligga kvar.

Kul att träningarna funkar riktigt bra nu, ses på torsdag.

Kram!

2009-01-12 @ 11:04:51
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Sanna & Kelly

Härlig och positiv blogg!

Jag tror nog ofta att träningsuppehåll ger en mer motiverad och arbetsvillig hund än att den blir ringrostig, i alla fall så länge inte vilan håller i sig för länge.

Spännnande med ny tävling! Själva satsar vi på en debut i 2:an i april, men allt beror på vädret. Men skönt att det inte är dags än, njuter fortfarande av LP:et och tävlingsvilan, ha ha!

2009-01-12 @ 16:14:30
URL: http://www,barkingkelly.se
Postat av: Emma och Harry

Härliga bilder på isen och vovvarna! Perfekt för att få röja loss!

2009-01-16 @ 21:27:42
URL: http://herrharry.se
Postat av: daffy

Underbara bilder!!!!!

2009-01-19 @ 21:44:57
URL: http://daffys.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0