BLANDAT

I söndags hade Surahammars Brukshundklubb årsmöte och nu har jag slutat som ansvarig för Hundägarutbildningssektorn. Jag har varit ansvarig ganska många år nu och kände att nu är det dags för någon annan att ta över. Om man stannar för länge är risken att man kör på i samma spår och att det inte blir någon utveckling och hon som tar över efter mig är en jätteduktig tjej med många idéer så jag tror det blir jättebra för klubben. För första gången sedan 1999 ska jag inte hålla i någon kurs i vår och det känns faktiskt skönt. Jag tycker det är jättekul och inspirerande att hålla kurser men jag kände att jag behövde ett uppehåll från kurseriet så att jag kan komma tillbaka i höst med ny energi.

I går var det dags för träning i Solberga stall igen och när jag kom dit sa de andra som är med och tränar att de hade bestämt att vi skulle träna tävlingsmässigt och att vi skulle läsa för varandra precis som på tävling med publik, aplåder och andra störningar. Oj vad nervös jag blev på en gång, jag bara kände hur jag ville åka hem igen och det är ju det som är meningen med tävlingsträning, att man ska bli nevös och att allt ska vara som på tävling. Egon skötte sig hyfsat men han släpper kontakten lite för lätt, och vid inkallningen låg det en kon och 3 apporter ca 2 meter snett bakom mig och naturligtvis sprang han dit för att kolla vad det var. Jag är ändå nöjd att vi fick en genomkörare inför tävlingen om en vecka och att han inte var aldeles odräglig.

Idag var vi vid stugan och gick igen och det är alldeles för mycket snö där. Här i samhället har vi ca 1 dm snö men där är det ca 1,5 dm så det är snöpulsning som gäller när man är ute och går och pust vad det är jobbigt.

Här är några bilder från idag.

Egon hade täcke på sig även när han sprang för han frös trots solsken.
Lillen hade det lite jobbigt med all snö


DIVERSE AKTIVITETER

Förra veckan träffades Egon och Gonzo ( BeeBronx Black Angel) för första gången. Fast vi bor i Sura och är med i klubben båda två har det inte blivit av tidigare men nu var det alltså dags för lek. Egon blev överlycklig när han fick leka med en pinscher som förstod hans lek och var  lika hård tillbaka. För en som aldrig sett pinschrar leka förut kan det se ganska otäckt och hårt ut när de slåss med tassarna, puttar varandra med rumporna och visar alla tänder, men oj så roligt de hade.

Den här bilden har jag fått av Gonzos matte Mari. De ser ut att vara arga på varandra men de bara leker.Jag har även gått en del korta spår med Egon med blandat resultat men det går bättre och bättre med apporterna. I helgen var Madeleine och jag till klubben och la spår till hundarna och där kan man säga att Egons resultat var mindre bra. Visst hittade han alla apporter och markerade dem snabbt men jag vill och försöker få honom att förstå att han ska ta upp dem istället för att bara dutta nosen på dom. Barney däremot, som föresten är en jättegullig puli, var jätteduktig att spåra och han tog även upp apporterna. Det här var Barneys tredje spår över huvud taget så han är otroligt lättlärd och älskar verkligen att jobba.

Här ser man hur Barney koncentrerar sig i spåret.
Lydnadsträningen med Egon går ganska bra nu. Visst finns det tillfällen då jag är missnöjd men man kan inte begära att det ska fungera jämt (även om jag naturligtvis skulle vilja det). Var ut till klubben och tränade tillsammans med Madde idag och det gick riktigt bra. Nu var det ju så mycket snö på plan så det gick inte att träna något fritt följ eftersom man sjönk ner i snön men vi tränade en del andra saker.

Har även varit  till stugan där hundarna får springa av sig och naturligtvis har jag lagt korta spår där också. Egon blir så ivrig när han ser att jag tar fram spårselen för han tycker verkligen det är jättekul att spåra.

Så här trött blir man ibland av att spåra. Inte ser han ut att ligga skönt men han ligger ofta så här.


RSS 2.0