Lite om olika saker

Här är allt som vanligt, men ändå inte. Lillen vill leka  mycket med mig nu när han inte har någon kompis så nu får jag ställa upp jättemycket. Egon och Lillen lekte inte särskilt mycket med varandra för Lillen tyckte att Egon var en aning för burdus men ändå hade de sällskap av varandra. Lillen låg aldrig inpå Egon men ändå i närheten och när Egon flyttade sig följde Lillen snart efter och la sig i närheten så jag tror han kände sig trygg hos Egon. Han gillar att ha en kompis att leva med och känner sig nog lite ensam när det inte finns fler hundar i flocken. Jag håller på med honom en hel del genom att leka med honom, tränar lydnadsmoment och spårar en del med honom men han är van vid att vi är flera så jag tror att han saknar det.

Här har jag gömt en grankotte i skogen och Lillen får leta rätt på den. Han jobbar intensivt med nosen och efter ett tag hittade han den och då blev det stort jubel och godis från mig. Han älskar dessa små nosövningar och jag brukar göra en "ruta" som är 10*10 m och gömma kotten där medans han sitter och väntar. Det är så lätt att göra den här övningen när vi är ute och går vid stugan eftersom det inte behövs någon planering.Emma undrade om jag kommer att skaffa någon ny hund och det kommer jag att göra när jag är mogen för det. Jag är ute på olika hundsidor varje dag på internet och jag kan säga att det varierar från dag till dag vilken ras jag kan tänka mig. Tyvärr återkommer jag alltid  till pinscher för jag tycker verkligen om den rasen men jag törs inte skaffa en ny. Det är nog så att jag måste vänta ett tag, tills saknaden efter Egon minskar, innan jag bestämmer mig för vilken ras jag vill ha men det är nog bra att jag redan nu kollar upp så mycket som möjligt om de raser jag kan tänka mig.

Jag hade tyvärr ingen möjlighet att åka till Stora Stockholm och titta för annars är ju hundutställningar ett ypperligt tillfälle att se olika raser.

Sheltie är inte så dumt, eller hur? Sötnosen LillenÄntligen har snön kommit och det är så skönt att slippa duscha Lillen varje gång vi varit ute. Han älskar snön och jag tycker också det är mysigt med snö till jul. Det blir mycket ljusare ute och man blir gladare själv när solen tittar fram ibland.Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Åh så söt Lillen är :)

Nu har vi fått snö så vi tiger....

men visst är det skönt att slippa torka hundar hela tiden.

Hoppas vi hörs snart, kram!

2009-12-17 @ 10:37:39
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Att du återkommer till pinscher är nog inte så konstigt... Trots alla mina negativa upplevelser om pinschern så kommer jag med all säkerhet att skaffa mig en röd pinscherhane när Harry inte finns mer. Det är svårt att leva med dem, men det är ännu svårare att leva utan dem.Kram på dig Anette!

2009-12-17 @ 22:31:40
URL: http://herrharry.se
Postat av: Jill & Kid

Jag själv skulle kunna tänka mig en Jaktgolden eller en jaktlabbe.... Jag tycker de verkar så himla roliga att jobba med ;)Klart att du kommer att skaffa en ny hund när tiden känns rätt :)Många Kramar med önskningar God Jul och Gott Nytt År!!

2009-12-20 @ 07:56:47
URL: http://hundarnaojill.wordpress.com
Postat av: Sanna & Kelly

Jag förstår precis vad du menar. Själv har jag ju haft tur eftersom Kelly verkligen är hur bra som helst mentalt för att vara pinscher, men tänk om jag inte har lika stor tur nästa gång? Så jag vet inte heller om jag skulle våga skaffa en till pinscher faktiskt... Men finare och charmigare ras får man i alla fall leta efter!

Jag hoppas att du finner modet till att skaffa en till pinscher så småningom för jag tycker det är så kul med aktiva pinscherägare som du!

2009-12-22 @ 16:42:23
URL: http://www.barkingkelly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0