GOTT NYTT ÅR

Julen har varit bra med mycket god mat, långa promenader och framför allt gos och mys med barnbarnen. Oscar som är fyra år blev lite rädd för tomten när han kom in men glömde fort bort att vara rädd när han fick paketen. Det är helt underbart att se hur ivriga de blir när de ska öppna dem. Lilla Moa är alldeles för liten och vill helst bara vara i sin mammas famn och äta.

Det var två hundar med på julafton, Lillen och en papillon som heter Wilma. Lillen som älskar tikar och gärna nosar dem i baken försökte göra detsamma med henne men då sa hon ifrån att så beter man sig inte mot damer och sedan försökte han inte någon mer gång och allt var lugnt. Ingen av hundarna brydde sig om att det kom en stor skäggig tomte in i huset och det var skönt att kunna vara så avslappnad och istället ägna sig åt barnen.

Nu är det så mycket snö ute så vi måste skotta på gården vid stugan så Lillen ska kunna gå runt där och kissa. Det är jättefint med snö men nu tycker jag det räcker för i år. Det som finns får gärna ligga kvar men det behöver inte komma något mer och så kan det bli lite varmare. Minus 16 som det är just nu är i kallaste laget även om Lillen verkar klara kyla riktigt bra.

En av mina vänner fick ta bort sin hund igår. Det var en pudel som drabbats av autoimmun sjukdom och hon valde att låta honom somna in för att slippa lida. Även om det inte var samma typ av immunsjukdom som Egon hade så anser jag att hon gjorde det rätta, det är hemskt att låta hundarna pinas när de ändå inte kan bli helt friska. Ludde som pudeln hette var en månad yngre än Egon och vi gick på rallylydnadskurs  när de var fem sex månader och vi gick även på spårkurs tillsammans. Det gör så ont när man måste ta ett sådant beslut men man gör det för hundens bästa. Mina tankar är hos dig Mia och jag lider med dig då jag vet vad du går igenom just nu.

 Saknaden efter hjärtegrynet och busen Egon är fortfarande stor men nu kan jag faktiskt tänka tanken ut att jag kommer att skaffa en hund till men jag vet fortfarande inte vad det blir för ras. Alla hundar är ju individer och även inom pinscher finns det säkert många hundar som är jättebra både mentalt och när det gäller hälsan men jag vet inte om jag törs prova pinscher en gång till. Tänk om det blir samma sak igen.

Till nyår ska vi åka bort till ett litet samhälle utanför Heby och där skjuts det inte så mycket fyrverkerier. Det tycker jag är skönt för även om Lillen inte är hysteriskt rädd så reagerar han gansk mycket när det smäller som värst.

Jag vill önska alla er som jag på något sätt känner personligen eller via bloggen
GOTT NYTT ÅR  och så hörs vi igen år 2010.


GOD JUL


Lite om olika saker

Här är allt som vanligt, men ändå inte. Lillen vill leka  mycket med mig nu när han inte har någon kompis så nu får jag ställa upp jättemycket. Egon och Lillen lekte inte särskilt mycket med varandra för Lillen tyckte att Egon var en aning för burdus men ändå hade de sällskap av varandra. Lillen låg aldrig inpå Egon men ändå i närheten och när Egon flyttade sig följde Lillen snart efter och la sig i närheten så jag tror han kände sig trygg hos Egon. Han gillar att ha en kompis att leva med och känner sig nog lite ensam när det inte finns fler hundar i flocken. Jag håller på med honom en hel del genom att leka med honom, tränar lydnadsmoment och spårar en del med honom men han är van vid att vi är flera så jag tror att han saknar det.

Här har jag gömt en grankotte i skogen och Lillen får leta rätt på den. Han jobbar intensivt med nosen och efter ett tag hittade han den och då blev det stort jubel och godis från mig. Han älskar dessa små nosövningar och jag brukar göra en "ruta" som är 10*10 m och gömma kotten där medans han sitter och väntar. Det är så lätt att göra den här övningen när vi är ute och går vid stugan eftersom det inte behövs någon planering.Emma undrade om jag kommer att skaffa någon ny hund och det kommer jag att göra när jag är mogen för det. Jag är ute på olika hundsidor varje dag på internet och jag kan säga att det varierar från dag till dag vilken ras jag kan tänka mig. Tyvärr återkommer jag alltid  till pinscher för jag tycker verkligen om den rasen men jag törs inte skaffa en ny. Det är nog så att jag måste vänta ett tag, tills saknaden efter Egon minskar, innan jag bestämmer mig för vilken ras jag vill ha men det är nog bra att jag redan nu kollar upp så mycket som möjligt om de raser jag kan tänka mig.

Jag hade tyvärr ingen möjlighet att åka till Stora Stockholm och titta för annars är ju hundutställningar ett ypperligt tillfälle att se olika raser.

Sheltie är inte så dumt, eller hur? Sötnosen LillenÄntligen har snön kommit och det är så skönt att slippa duscha Lillen varje gång vi varit ute. Han älskar snön och jag tycker också det är mysigt med snö till jul. Det blir mycket ljusare ute och man blir gladare själv när solen tittar fram ibland.3 ÅR

Idag skulle Egon ha fyllt tre år. Det är tragiskt att han aldrig fick uppleva den och dagen har varit jobbig för mig men det fanns inget annat alternativ.

Nu blir det ju ingen hundträning alls för mig eftersom jag tränar bara Lillen lite för att aktivera honom. Risken är att jag blir slö och lat och soffliggare :) Tur att jag har kompisar som vill ha sällskap under deras träning så jag inte blir alldeles ringrostig.

Jag har blivit mormor igen. Den 20 november föddes en liten tös som ska heta Moa och naturligtvis är hon världens sötaste lilla tjej. Partisk....nej absolut inte. Jag har börjat brodera en födelsetavla till henne och jag hoppas den blir färdig innan hon är allt för många år, men nu har jag ju ganska mycket tid över så den borde bli klar ganska snart.
Håller även på att läsa Beteendeboken av Lars Fält och den handlar om valpens tidiga beteendeutveckling och socialiseringsperiod. Det är viktigt att uppfödarna håller på med varje valp någon gång varje dag från de är tre veckor under några minuter för att när de är 7 -8 veckor hålla på med valpen 20 - 30 minuter och att valpköparen fortsätter med att utsätta valpen för nya saker och miljöer tills den är 12 veckor för det är mellan 3:e och 12:e veckan som är en känslig period för valpens sociala utveckling. Har inte läst färdigt boken än men den är intressant.

Ikväll är det medlemsmöte på klubben och vi vlir bjudna på glögg, pepparkakor och lussekatter och det värmer skönt när det är så mörkt och trist ute.


RSS 2.0