ÄNTLIGEN UPPDATERING

Det här med uppdatering är ganska svårt ibland. Jag har suttit många gånger framför datorn och tänkt att " nu ska jag ta och uppdatera bloggen" men när jag har suttit där och tänkt vad vi har gjort och vad som har hänt sen sist så är det inte så mycket att skriva om. Vi har tränat en hel del inför kommande tävlingar men annars händer det inget särskilt.

Jag badade bägge hundarna tidigare i veckan och båda två var verkligen smutsiga, det syntes på vattnet som var alldeles brunt men efteråt var de så fina och rena. Jag tror att Egon tyckte att han var för ren för dagen efter när vi var i stugan badade han som vanligt i ett lerdike och det har han fortsatt med varje dag. Man riktigt ser hur han njuter där han ligger med lervatten upp till halsen och det kanske är därför han är så vacker.... lerinpackning varje dag är inte dåligt.

Vi har som sagt tränat en hel del inför tävlingen i går. Han kändes riktigt bra tills för några veckor sedan då man tydligt märkte att trenden var nedåtgående och det är ju inte så roligt när tävlingarna närmar sig. I onsdags hade vi en tränings tävling på klubben så jag tog det som ett genrep inför lördagen och Egon var katastrofalt dålig. Han gjorde allt som han inte skulle så jag var riktigt deppad när vi åkte hem, började fundera om det var någon mening med att hålla på och träna och lägga ner så mycket arbete när det inte ger något resultat men jag bestämde mig för att vara med på de två tävlingarna som vi är anmälada till.

Så i lördags var det dags för lydnadstävling i Hallsta och som vanligt var jag väldigt nervös och Egon kändes okoncentrerad och tittig. Han låg på platsen , det var ingen hund som reste sig utan alla låg så fint och det känns alltid skönt när den går bra. Vi hade start nr 4 och när vi gick in på plan hade Egon väldigt bra kontakt med mig men jag tyckte att han tappade den ganska snart. Jag hade den känslan att det inte gick särskilt bra för oss för jag upplevde honom som väldigt ofokuserad men när vi kom av plan sa mina underbara träningskompisar att det hade sett bra ut. Jag hade inte tittat på något betyg som vi fick men det kändes inte som om vi skulle komma upp till ett 1:a pris men jag skulle vara nöjd ändå med tanke på hur usel Egon varit de senaste veckorna.
Den var det dags för prisutdeling och de ropade upp namn efter namn utan att nämna mitt men efter ett tag kom det: Egon 169,5 poäng och ett 1:a pris. VILKEN GLÄDJE!!!! Och jag som tyckte att han var så dålig, stackars lillplutten som har en sån tokig matte. Det gäller för mig att träna så jag får in rätt känsla när det gäller vårt arbete. En av mina träningskompisar tävlade också och hon fixade  ett 1: a pris. GRATTIS MADDE OCH BARNEY!

Plats 10
Tandvisning 10
Linf. 7
Läggande 10
Inkallande 8,5
Ställande 7  tog en del steg
Apport 7   ville inte ta den först
Hopp 10
Helhet 8

Nu blir det till att fortsätta träna till nästa lördag då det är appellspår som gäller men just nu gläder vi oss åt gårdagen.

RSS 2.0