TÄVLING IGEN

Nu har vi tävlat idag igen och den här gången gick det bättre. Jag är såååååå glad för Egon fick ett 1:a pris trots att han nollade läggandet. Jag var så nervös redan när jag vaknade idag och tänkte att vad är det jag håller på med egentligen?Det vore ju mycket enklare att samla frimärken, brodera eller något sådant där man inte behöver utsätta sig själv för 
sådan här nervositet.

När det var dags för platsliggningen var jag så nervös så hjärtat slog nog dubbelvolter hela tiden för jag hörde själv hur det dunkade. Men han fixade det!! Jag blev så glad över det så jag nästan började gråta när momentet var över, snacka om att engagera sig, eller hur? Jag var så nöjd redan då och tyckte att vi hade vunnit en stor seger. När det var dags för oss att gå in på plan var jag så nervös igen och munnen var alldeles torr så det är konstigt att Egon överhuvud taget gjorde något rätt men under linförigheten var han okoncentrerad och tappade position några gånger och ville även nosa ibland men den var bättre än tidigare trots sämre betyg än förra tävlingen.

Vi har jättemycket att jobba på när det gäller tävlingsbiten men just nu är jag jätteglad över detta 1:a pris.Egon ser trött ut efter tävlingen.

Här är protokollet
Platsliggning       10 
Tandvisning         10
Linförighet            7,5   Pendlar position, nosar. Fin språngmarsch
Läggande               0
Inkallande            9,5   Lite lågt tempo
Ställande              9      Litet steg
Apportering           8      Tar före kommandot
Hopp                      9,5  Sitter snett vid avslut
Helhetsintryck      9,5  Bra jobb, fin kontakt emellanåt.

Summa:             162   nästan på gränsen men det är i alla fall ett 1:a pris

Det är kul när domarna även skriver ner det som är bra. Egons tempo vid inkallningen var inte som det brukar vara. Att han tar apporten innan kommandot är inget jag bryr mig om för alldeles nyligen ville han inte ta den alls så det är inget jag håller på och bråkar med honom om. Dessa sneda sättanden är också något vi måste jobba med för att få bort men idag är vi bara glada och njuter.

APPELLSPÅR

Ja nu har vi debuterat i appellspåret och det är med blandade känslor jag sammanfattar dagen.
Det började bra med spåret  för han spårade jättebra och tog vinklarna väldigt fint. Visserligen missade han en apport men markerade de andra jättebra så jag är verkligen nöjd med hans spårning men sedan är det inte mycket att vara glad över. Han reste sig på platsliggningen igen och vid budföringen stannade han inte kvar hos mottagaren utan bara vände och kom tillbaka till mig. Vi nollade alltså dessa två moment men jag tänkte att jag ändå skulle köra lydnaden så han åtminstone skulle få det som träning men redan efter ca 5 meters linförighet bröt jag tävlingen för han var totalt ofokuserad på mig. Det känns väldigt deppigt just nu för han har varit på hugget och haft bra kontakt med mig nu i sommar men idag fungerade ingenting, tyvärr.
Det som är bra med dagen är att Helene Forsström med Torsten klarade tävlingen galant och blev uppflyttade. Grattis grattis till er.

Jag har anmält Egon till lydnadstävling både nästa lördag och söndag men vi får se om jag startar. Först måste jag få honom att ligga kvar på platsliggningen och funkar inte det under veckan får jag tävla senare i höst när jag fått ordning på den.

I morgon blir det till att gå upp tidigt igen för jag ska vara tävlingsledare på klubbens söktävling och jag måste vara där redan kl. 06,30 men det är roligt att vara tävlingsledare för sök så det kommer säkert att gå bra.

RSS 2.0