VALBORG, MH OCH KURSAVSLUTNING

Vi var vid vår sommarstuga sista april och det är så härligt där med alla vitsippor som blommar nu och trädens skira grönska.

image60

Valborgsmässoafton blev lugn eftersom jag skulle upp 04.30 morgonen efter för att åka till Avesta där Egon skulle göra MH.

Han reagerade ungefär som jag hade förväntat mig. 1:or på alla lekmoment, han var inte intresserad alls av att leka. Han visade inga hotbeteenden eller aggressivitet under något moment förutom enstaka hot mot spökena. Han hade ingen kvarstående rädsla efter momenten. Han fick 3:a på skott, han röck  till på de 2 sista skotten men fortsatte vara passiv. Han försökte inte fly eller visade någon annan rädsla under skotten och det känns bra.
 
Vi träffade Egons bror Eloge när vi hade gjort vårt MH. De skulle göra det några timmar senare men kom lite tidigare så vi kunde träffas och det var jättebussigt av dem. Egon och Eloge hade samma uttryck i ansiktet, man såg verkligen att de är bröder. Jag tycker Eloge är väldigt fin men naturligtvis är min Egon finast av alla, haha. Det blir spännande när vi ställer ut i Avesta och de tävlar mot varandra. Egon kanske är för muskulös för han har enorma muskler. Jag vet ju inte hur de ska se ut men han springer lös så mycket och därför har han fått så mycket muskler. Tyvärr hade jag ingen möjlighet att stanna kvar och titta på Eloge så jag vet inte hur det gick för honom men det gick säkert bra för han verkade vara en lugn och sansad hund. Min buse var mycket vildare än Eloge.

I lördags var det avslutning på spårkursen som vi har gått. Det blev i form av en riktig tävling med spår och lydnad och först gick vi spåren på gärden för att därefter åka till klubbstugan och göra lydnaden.
Det var svårt för hundarna att spåra för det blåste jättemycket, det var ingen av hundarna som hittade alla 3 apporterna.

Här ser vi domaren och några av kursdeltagarna under en fikapaus innan hundarna får gå spåren.

image61

Vid klubbstugan körde vi lydnaden med blandade resultat eftersom en del är helt nybörjare och andra redan tävlar i Lyd II men det var ett bra test för att se hur var och en ligger till.
Efter "tävlingen" bjöd kursledaren med fru på hamburgare och det smakade verkligen bra efter en hel dag ute.
Nu gäller det för oss kursare att fortsätta träna för vi har sagt att vi ska tävla  appellspår i Sura i september.

Torsten (Lilla Enebys Översten) ser lite trött ut efter en hård dag.

image62

Igår var jag först på utställningsträning och jag är så glad för Egon accepterade hanteringen bättre än förut. Vi kunde bara stanna en kort stund för att åka vidare till lydnadsträning. Vi delade in oss i två grupper som hjälpte och tittade på varandra. Egon kändes ganska bra men han tappar kontakten vid fritt följ då och då. Det är bara att jobba vidare på det. Jag hade tänkt tävla hemma den 5 juni men jag tror inte det blir av, det känns inte så just nu men vi får se hur det bl

Kommentarer
Postat av: Fia & Aquiro

Åh, roligt med MH & verkar som att han fick ett fint resultat. Men det var ju ingen chock:) Egon kanske är vild, men han är ju helt underbar!:)

Nu är jag mer orolig för Kiros MH efter i söndags & att han verkar ha det jobbigt nu.. Stressad också ute hemmavid, men det är nog för mycket löptikar, bor ju väldigt hundtätt. För så har han aldrig varit förut..

Det är roligt att läsa om era träningsframgångar.
Skulle vara roligt om vi kunde släppa Egon & Aquiro någon dag, tror du att det skulle funka? Kiro är ju dominant, men inte aggressiv..

Kramar

2008-05-06 @ 09:36:23
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Sanna & Kelly

Vad skojigt med genomfört MH! Det lät ju bra, fast trist att han inte ville leka. Är det en pinscher du har tro..? ;)

Oj oj, vad mycket aktiviteter som ni har på gång! Jag blir trött bara av att läsa om dem! ;)

Spännande OM ni tävlar den 5 juni. Jag ska hålla tummarna för er om det blir så.

Ha det så bra, du och voffsen!

2008-05-14 @ 17:09:19
URL: http://www.barkingkelly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0