Egons första utställning

Ja, så har vi alltså haft premiär i utställningsringen. Det var en inofficiell utställning som Köpings Kennelklubb hade och jag tänkte att det kan vara bra för Egon att träna på en inofficiell innan utställningen i Avesta.
Jag vet ju att han har svårt med hanteringen, han vill gärna hoppa upp mot domaren och har svårt att vara still och han gjorde så idag också. Där behöver vi mycket träning så nu blir det hårdträning inför Avesta.
Han fick i alla fall Hp och blev Big 4 så jag är jättenöjd med debuten.

Här är kritiken:
Utmärkt typ, Mycket  välskuret (?) huvud med maskulin utstrålning. Saxbett. Något för smala ögon (Egon kisade mot solen) . Vacker hals. Utmärkt prop. resning och utstrålning. Stram parallell front. Utmärkta tassar. Stark rygg, välvinklat muskulöst bakställ. Utmärkt päls. ?????? (jag ser inte vad det står) livliga eller ganska fria (?) rörelser. Öppen och trevlig. Behöver lite ringträning.

Jag är alltså jättenöjd med detta med tanke på att han inte var stilla när domaren skulle känna igenom honom och att då bli Big 4 i konkurrens med vana uppfödare och utställare är en bedrift så jag antar att han är fin min lille vilding.  Domaren sa att det var synd att hon inte kunde titta (känna) ordentligt på honom när han är så fin. Jag vet inte riktigt hur jag ska träna in detta att han ska stå stilla när någon ska känna på honom för han blir helt tossig och bara hoppar och vrider sig.

HÄRLIGA FÖRSOMMAR

I torsdags när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag två igelkottar som gick runt varandra och de höll på så i ca två timmar och när jag sen tittade ut så höll de på och parade sig. Jag smög försiktigt ut för att  fota dem för jag ville inte störa dom i deras kärleksakt men  ville samtidigt gärna ha ett kort av parningen. Stackar igelkottar, hur kul är det att bli fotad under parningen. Men ärligt talat så verkar de inte ens märka att jag var där som tur var.


image63

Vi har varit i stugan under helgen så det har blivit mycket skogspromenader med hundarna. Det är ju så fantastiskt vackert ute nu med den skira grönskan och alla blommor som börjar komma. Det var alldeles fullt av vitsippor i en del av skogen vi gick i.

image64

När vi hade gått en bit stannade Egon och nosade och även Lillen var nyfiken på något. Jag misstänkte att det antingen var en groda eller också en orm som var där i närheten och när jag tittade efter såg jag huggormen som låg hoprullad bara 2 dm från Egon och Lillen. Som tur var rörde de aldrig ormen för i så fall hade han huggit men under resten av promenaden höll jag verkligen utkik efter ormar.

Egon hoppar gärna upp på stenar under promenaderna.

image65

Idag har vi haft lägre klass spårtävling på klubben och det är alltid roligt med tävlingar, antingen man är med som funktionär eller tävlande.
Efteråt tränade jag Egon lite och han var verkligen på hugget idag och det kändes jättebra. Sen var det bara hem och vila en stund innan vi åkte iväg till ringträningen. Den gick också ganska bra, Egon sköter sig och hanteringen går bättre och bättre. Det svåraste är att veta hur han ska stå och hur jag får honom att stå snyggt.

Jag var också och tittade på en pinschervalp som kommer från Bee Bronx kennel. Det är medlem i klubben som har köpt honom så det är verkligen en pinschertät klubb detta och det tycker jag är kul.

VALBORG, MH OCH KURSAVSLUTNING

Vi var vid vår sommarstuga sista april och det är så härligt där med alla vitsippor som blommar nu och trädens skira grönska.

image60

Valborgsmässoafton blev lugn eftersom jag skulle upp 04.30 morgonen efter för att åka till Avesta där Egon skulle göra MH.

Han reagerade ungefär som jag hade förväntat mig. 1:or på alla lekmoment, han var inte intresserad alls av att leka. Han visade inga hotbeteenden eller aggressivitet under något moment förutom enstaka hot mot spökena. Han hade ingen kvarstående rädsla efter momenten. Han fick 3:a på skott, han röck  till på de 2 sista skotten men fortsatte vara passiv. Han försökte inte fly eller visade någon annan rädsla under skotten och det känns bra.
 
Vi träffade Egons bror Eloge när vi hade gjort vårt MH. De skulle göra det några timmar senare men kom lite tidigare så vi kunde träffas och det var jättebussigt av dem. Egon och Eloge hade samma uttryck i ansiktet, man såg verkligen att de är bröder. Jag tycker Eloge är väldigt fin men naturligtvis är min Egon finast av alla, haha. Det blir spännande när vi ställer ut i Avesta och de tävlar mot varandra. Egon kanske är för muskulös för han har enorma muskler. Jag vet ju inte hur de ska se ut men han springer lös så mycket och därför har han fått så mycket muskler. Tyvärr hade jag ingen möjlighet att stanna kvar och titta på Eloge så jag vet inte hur det gick för honom men det gick säkert bra för han verkade vara en lugn och sansad hund. Min buse var mycket vildare än Eloge.

I lördags var det avslutning på spårkursen som vi har gått. Det blev i form av en riktig tävling med spår och lydnad och först gick vi spåren på gärden för att därefter åka till klubbstugan och göra lydnaden.
Det var svårt för hundarna att spåra för det blåste jättemycket, det var ingen av hundarna som hittade alla 3 apporterna.

Här ser vi domaren och några av kursdeltagarna under en fikapaus innan hundarna får gå spåren.

image61

Vid klubbstugan körde vi lydnaden med blandade resultat eftersom en del är helt nybörjare och andra redan tävlar i Lyd II men det var ett bra test för att se hur var och en ligger till.
Efter "tävlingen" bjöd kursledaren med fru på hamburgare och det smakade verkligen bra efter en hel dag ute.
Nu gäller det för oss kursare att fortsätta träna för vi har sagt att vi ska tävla  appellspår i Sura i september.

Torsten (Lilla Enebys Översten) ser lite trött ut efter en hård dag.

image62

Igår var jag först på utställningsträning och jag är så glad för Egon accepterade hanteringen bättre än förut. Vi kunde bara stanna en kort stund för att åka vidare till lydnadsträning. Vi delade in oss i två grupper som hjälpte och tittade på varandra. Egon kändes ganska bra men han tappar kontakten vid fritt följ då och då. Det är bara att jobba vidare på det. Jag hade tänkt tävla hemma den 5 juni men jag tror inte det blir av, det känns inte så just nu men vi får se hur det bl

RSS 2.0