KM i lydnad

Igår hade klubben KM i lydnad och jag anmälde mig och Lillen i sista minuten. Jag var sugen att tävla och eftersom Egon inte är färdig än så testade jag med Lillen. Jag har inte tränat Lillen ordentligt sedan förra sommaren men den sista veckan har jag kört lite lydnad med honom och det har fungerat riktigt bra. Nu var det ju bestämt att jag skulle vara tävlingsledare för I - Elit men jag ringde en klubbkamrat och frågade om inte hon kunde ta lyd I så kunde jag ta resten och det gick hon med på.

När vi kom till klubben blev vi attakerade av knott, det var miliontals av de små krypen överallt så vi beslutade att hoppa över platsliggningen eftersom det kan vara farligt för hundarna med så mycket knott när de ligger still. Jag fick startnummer 1 och det passade mig bra eftersom jag skulle vara tävlingsledare sedan. När vi skulle gå ut på plan och börja tävlingen så kom regnet, det bara öste ner och det enda positiva med det var att knotten försvann.

Lillen skötte sig så bra. Han är ju inte så förtjust i att tävla men igår var han duktig med tanke på hur lite vi har tränat. Jag visste att han inte skulle ta apporten men att han skulle springa vid sidan av hoppet hade jag inte räknat med. Trots 2 nollor fick vi ihop 152 poäng och det är jag nöjd med. Det var bra för mig att tävla igen för att känna lite hur pirrigt det kan vara. Nu var jag inte alls särskilt nervös för jag tog det mer som en träning men om det hade varit Egon jag tävlat med skulle jag haft större krav och varit betydligt mer nervös. Jag har anmält Egon till en lydnadstävling i sommar så nu blir det en hel del träning framöver.

Efter tävlingen såg vi alla ut som dränkta katter, vi var helt enkelt genomblöta allihop, både människor och hundar och jag måste säga att inte var det särskilt kul för hundarna att tävla i detta väder.

Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

152 poäng, det var duktigt med två nollor! Det ska bli så spännande att höra hur det kommer gå för dig och Egon när ni debuterar! Lycka till när det nu blir!

2008-06-19 @ 09:56:01
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Claes

Hur gick det för Helene & Torsten i KM?

2008-06-25 @ 10:23:53
Postat av: Fia & Aquiro

Ja, det är skönt, idag är det MH.. ihh.. Så nervös, men det är ju Kiro som ska utvärderas, inte jag. Men mitt beteende påverkar honom, så får väl låtsas att vi är på skogspromenad en vanlig dag:)

Vi har tänkt sikta på spårapellen i Sura i höst som första tävling, ska ni vara med då? Vad har ni för tävlingar inplanerade?

Det var bara roligt att skriva åt domaren, var ju ett bra sätt att glömma bort regnet & knotten, så det gör jag gärna om:)

Kram

2008-06-25 @ 12:34:54
URL: http://aquiro.blogg.se/
Postat av: Maj-Len

Hallo!

Har ni sommaruppehåll med träningen?

Eller tränar du med Helene?

Jag behöver en spark i baken.

Kanske vi kan träffas?Kram

2008-07-08 @ 21:59:08
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Sanna & Kelly

Här var det inte så mycket som händer! Tagit semester? ;-)

Tack så hemskt mycket för grattis i alla fall! Tänk att vi till slut fick allt att funka på samma tävling. Glad är jag! Jag kan ju inte påstå att jag nu väntar mig tre raka 1:or men jag hoppas att de resterande två i alla fall inte kräver ännu fler tävlingar än denna första gjorde. Det återstår att se, först tar vi lååång paus med fortsatt träning och lite utställningar. Hoppas på bättre resultat än i Avesta dock... ;-)

Ha det så bra!

2008-07-09 @ 20:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0