KM i lydnad

Igår hade klubben KM i lydnad och jag anmälde mig och Lillen i sista minuten. Jag var sugen att tävla och eftersom Egon inte är färdig än så testade jag med Lillen. Jag har inte tränat Lillen ordentligt sedan förra sommaren men den sista veckan har jag kört lite lydnad med honom och det har fungerat riktigt bra. Nu var det ju bestämt att jag skulle vara tävlingsledare för I - Elit men jag ringde en klubbkamrat och frågade om inte hon kunde ta lyd I så kunde jag ta resten och det gick hon med på.

När vi kom till klubben blev vi attakerade av knott, det var miliontals av de små krypen överallt så vi beslutade att hoppa över platsliggningen eftersom det kan vara farligt för hundarna med så mycket knott när de ligger still. Jag fick startnummer 1 och det passade mig bra eftersom jag skulle vara tävlingsledare sedan. När vi skulle gå ut på plan och börja tävlingen så kom regnet, det bara öste ner och det enda positiva med det var att knotten försvann.

Lillen skötte sig så bra. Han är ju inte så förtjust i att tävla men igår var han duktig med tanke på hur lite vi har tränat. Jag visste att han inte skulle ta apporten men att han skulle springa vid sidan av hoppet hade jag inte räknat med. Trots 2 nollor fick vi ihop 152 poäng och det är jag nöjd med. Det var bra för mig att tävla igen för att känna lite hur pirrigt det kan vara. Nu var jag inte alls särskilt nervös för jag tog det mer som en träning men om det hade varit Egon jag tävlat med skulle jag haft större krav och varit betydligt mer nervös. Jag har anmält Egon till en lydnadstävling i sommar så nu blir det en hel del träning framöver.

Efter tävlingen såg vi alla ut som dränkta katter, vi var helt enkelt genomblöta allihop, både människor och hundar och jag måste säga att inte var det särskilt kul för hundarna att tävla i detta väder.

UTSTÄLLNING IGEN

Tiden går så fort och jag ser att det är 3 veckor sedan jag skrev sist. Nu har vi varit på utställning igen och denna gång var det i Avesta med 13 pinschrar. Egon fick en 2:a och det är klart att det hade varit roligare med en 1:a men det jag är nöjd med är att hanteringen av honom gick bra. Domaren tittade noga på tänderna och klämde och kände ganska mycket men Egon stod nästan helt stilla så jag är jättenöjd med den biten.

Här är kritiken:
1½ yeats old big dog. Low head, full dentition, dark eyes but to narrow. Bigger ears not enough close carriage. exellent nech. Well developed rib lage. Softer top????. Lighter twisted tail. Low legs. Free moving. Good temp.

Det roligaste med utställningen var att träffa fler pinschrar och deras mattar och hussar samt att träffa Egons bror Esimba och honom gick det bättre för 1, 2 ck, 3 bhkl. Det var också kul att träffa Kelly med matte och husse eftersom Sanna skriver så utförligt och roligt i sin blogg om hennes och Kellys bravader tillsammans. Kelly är större än Egon men otroligt söt. Det finns bilder från utställningen i Kellys blogg www.barkingkelly.se
Vi hade med oss både kamera och videokamera men tog varken något kort eller filmade något och det är tråkigt för jag hade gärna sett hur Egon såg ut i ringen.
Jag kommer säkert att ställa ut Egon fler gånger men det är inte riktigt min grej, jag tycker det är mycket roligare att hålla på med spår och lydnad.

Skulle träna Egon tillsammans med några andra, bl.a 2 st löptikar ikväll men det gick inte alls att få kontakt med honom, han bara satt med nosen i vädret och luktade hela tiden så istället tränade jag Lillen och han var verkligen duktig. Vilken skillnad det är att träna dessa hundar, Lillen som är så följsam och lätt och Egon där man måste jobba på ett helt annat sätt som är mycket svårare.

RSS 2.0