SEMESTER

Nu har vi varit i Idre och haft det skönt ett tag. Jag älskar verkligen fjällvärlden med dess rena klara luft och den enormt fina naturen. Vi har varit ute och gått otroligt mycket så hundarna har verkligen fått motion så det räcker och jag antar att Lillen tyckte det var ganska skönt att komma hem och vara tillbaka till det normala igen.

Här är vi vid en sjö där hundarna lekte och Egon badade, tyvärr började det regna när vi kom dit men Egon var så blöt av badandet så han brydde sig inte om regnet.Lillen gick inte längre ut än så här och det är ovanligt långt för att vara han.Vi gick på ett fjäll där man bygger upp högar med stenar. Vi hade fika med oss och tänkte sitta där och ha det mysigt men det blåste så otroligt mycket så det gick inte att sitta där så vi åkte till ett annat ställe och fikade istället men vi tog i alla fall ett kort på hundarna vid den största stenhögen.När det gäller träning så har den legat nere hela tiden. Det blev ju ingen tävling med Egon så vi tog helt enkelt semester från träningen också men nu måste vi börja lite igen så vi inte glömmer allt. Jag kommer nog att anmäla Egon till tävlingar i augusti så det är inte mycket tid kvar att träna på.

Vi grillade vid en sjö och hade det jättemysigt, hundarna sprang runt och lekte och hade hur kul som helst men sen kom det mer folk till samma ställe så då fick Egon vara kopplad ifall de var rädda för hundar och Egon är ju inte den mjukaste och lugnaste hund som finns.


INSTÄLLD TÄVLING

Precis som Sanna skrev så är det länge sedan jag skrev i bloggen och det beror helt enkelt på att det har inte hänt särskilt mycket den sista tiden.

Jag har tränat Egon ganska mycket för jag hade anmält honom till lydnadstävling i Idre-Särna brukshundklub. Vi ska nämligen åka dit på semester på lördag och då tyckte jag att det passade bra att ha tävlingsdebut där, men det blir ju aldrig som man tänkt sig för den är nämligen inställd på grund av för få anmälningar. Det är så typiskt när man ställt in sig på att nu ska det äntligen ske och så blir det inte så, det känns verkligen snopet. Nu får jag sikta in mig på tävlingar i augusti istället.

I år är det nog  rekord när det gäller fästingar. Vid sommarstugan kryllar det av de små otäckingarna. Jag får plocka massor som kryper på Lillen efter att vi gått i skogarna runt omkring  och efter en promenad plockade jag 26 st som kröp på honom. Han har haft scaliburhalsband på sig men ändå är det många som bitit sig fast så nu har jag testat med Frontline men det verkar inte heller fungera för nu är det fler som fastnar. Egon har inte haft så många som bitit sig fast och jag har inte haft något gift på honom eftersom det inte är så många. Jag brukar skämta och säga att de hinner inte sätta sig på honom för han springer med sådan fart jämt...... men den riktiga orsaken är nog att han har inte en sådan päls där de lätt får fäste. Jag avskyr dessa fästingar och jag är livrädd att hundarna ska få borelia och bli dålga.t äta


RSS 2.0