SM i bruks

Hela helgen har det pågått SM i bruks i Västerås med omnejd. Surahammars Brukshundklubb hade hand om 10 spår på lördagen och jag skulle gå ett av dom. Vi hade föreberett oss noga och snitslat upp spåren ordentligt och markerat var vi skulle lägga apporterna som är 7 st plus slutapporten på ett spår som är 1,5 km långt. Vi hade satt upp skyltar runt vår klubb där vi bad svampplockare att de inte skulle gå ut i skogen just den dagen eftersom det var SM och de flesta respekterade det men när jag gick mitt spår så satt en famij och fikade mitt i skogen. Jag frågade om de inte hade sett skylten och det hade dom gjort men sa att allemansrätten gäller och man har rätt att plocka svamp vilken dag som helst. Jag höll med och sa att vi inte kunde förbjuda dom att gå i skogen men jag bad dom tänka på de tävlande som har tränat enormt för att komma till SM och att det gällde bara några timmar just denna dag och sen var jag tvungen att fortsätta gå mitt spår så jag lämnade dom där de satt.
Jag blir lite ledsen att folk inte respekterar en önskan att de inte ska vara i skogen under några timmar. De kunde vara där hela eftermiddagen och dagen efter för att leta svamp, men vissa är helt enkelt sådana att de riktigt ska demonstrera att de har rätt att vara i skogen oavsett om det är tävlingar eller inte.
Den som fick mitt spår klarade det inte för de mötte en svampplockare i början av spåret och hunden tappade spåret. Normalt ska det inte påverka hunden när den väl fått upp spåret ordentligt men det var alldeles i början så hunden blev distraherad. Synd om hundföraren som förberett sig under lång tid och jag villl ju också att den som får "mitt" spår ska lyckas.
På söndagen skrev jag åt domaren vid lydnaden och det är alltid intressant för då ser man ekipagen väldigt bra samtidigt som man får veta vad de tävlande gör för fel. Något kanske jag lär mig av detta även om det inte syns när jag tävlar själv. Roligt är det i alla fall.

Jag har anmält mig till fler tävlingar för jag fick blodad tand efter den första. Jag har anmält mig till en appellspår och två lyd I tävlingar och tyvärr har jag inte hunnit träna så mycket på grund av alla förberedelser inför SM men det tänker jag ta igen nu. Tror ni jag hinner få in alla moment till appellen på 2,5 vecka? Det tror inte jag,men jag är ute efter att få tävlingserfarenhet och att Egon också får känna av min nervositet och allt annat konstigt som hör till.

Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

Kör hårt och lycka till med appellen!

2008-08-28 @ 11:14:15
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Claes

Lycka till, sänd gärna ett mail och berätta hur det gick! /Claes & co

2008-09-04 @ 21:22:34
URL: http://www.viltspar.se
Postat av: Sanna & Kelly

Tack så mycket för lycka till och lycka till tillbaka till dig! Som jag sa innan förra tävlingen: ta det lugnt bara och försök att ha kul tillsammans med Egon och gör det bästa av situationen! :-D

2008-09-12 @ 12:21:03
URL: http://www.barkingkelly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0