SISTA ANTIBIOTIKADAGEN

Nu har Egon fått sin sista antibiotikatablett för den här gången och jag hoppas att han inte behöver ta fler på många, många år. Det har inte varit något problem med att få honom att ta tabletterna men man vill ju att hundarna ska vara friska. Benet ömmar inte alls längre när jag klämmer och böjer det men jag känner att det är en liten knöl (av en ärtas storlek)  kvar längre in i benet, får väl hoppas att den försvinner också.

Idag när vi var ute och hundarna sprang lösa så var det full fart på bägge två. Lillen springer ganska fort han också men han har inte en chans mot Egon. Det är så kul att se när de springer och jagar varandra för att få tag i samma pinne för även om skogen är full av pinnar ska de natuligtvis ha samma. Lillen brukar ta en pinne och då blir det full fart på honom när han springer och retar Egon, för även om Egon lätt skulle kunna ta den sågör han det inte eftersom det är Lillen som bestämmer av de två. Jag tycker Lillen är otroligt snäll mot Egon, han verkar acceptera det mesta det är bara ibland som han säger ifrån på skarpen och då lyder Egon direkt.

Tränade lite med Egon efter promenaden med varierat resultat. Nu fick jag i alla fall honom att ligga kvar ett tag även om det var snö och kallt på marken. Jag tänker visserligen aldrig tävla med honom när det är snö men det är ju kallt och blött på sommaren också när det regnar så det skadar nog inte att träna det lite försiktigt då och då.

När det gäller pinscher hör man mycket talas om viltspår. Jag vet inte riktigt vad det är men det låter intressant. Jag håller ju på med personspår och man kanske inte kan " blanda" dessa och hålla på med båda, men egentligen borde väl hunden lära sig skillnaden mellan dessa två. Får nog försöka ta reda på mer vad viltspår innebär, hur man tränar och hur och var man kan träna och tävla i det.

Kommentarer
Postat av: Claes

Vi har ju 25% av alla SVCH-pinschrar här hemma ;)

Jo, viltspår går ut på att lära hunden spåra efter en skank (klöv av vilt) och blod. Man kan göra bloduppehåll då man bara drar skanken, man kan göra vinklar etc. Nybörjarspår kan ju ligga en liten stund, ju duktigare hunden blir desto längre spår lägger man.

Svårigheter för hunden är att det kan finnas naturliga viltdofter i naturen som den ska ignorera. Den ska endast följa lukten från det lagda spåret. Så det gäller att lära sig att läsa av sin hund så man märker när den slår över från lagt spår till färskt spår, eller när den tappar spåret. Hunden ska själv leta upp rätt spår igen.

I slutet av spåret ska klöven finnas.

Vad är då syftet? Jo, det är att simulera eftersök. Ett djur har t.ex trafikskadats eller skottskadats, det springer skadat in i skogen. En spårhund behövs som kan spåra upp just detta djuret, så att jägare kan förkorta djurets lidande. Det är egentligen det man övar på, man kan säga.

2007-11-27 @ 20:43:46
URL: http://www.dobbe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0