TRÄNING

Har varit och tränat på Surahammars Brukshundklubb i kväll. Vi är ett gäng som träffas regelbundet och tränar våra hundar och gruppen kallas MOT TÄVLING eftersom vi som är med i den är ute och tävlar emellanåt. Jag har ju inte tävlat med Egon ännu men Lillen och jag har tävlat ett antal gånger med blandade resultat. Det som är bra med gruppen är att alla tränar självständigt men vi hjälper varandra vid behov och vi läser även tävlingsmässigt för varandra då och då.

Jag har slutat tävla med Lillen så nu är det Egon som jag tränar Vi har inte kommit så långt i träningen ännu för jag tar det ganska lugnt med honom och så vill jag befästa momenten ordentligt.
Ikväll gick det ganska bra när vi tränade, han hade fin kontakt med mig och tyckte det var roligt att träna. Vi körde väldigt korta pass med lek och även passivitet mellan eftersom han tröttnar väldigt fort om vi tränar i ett sträck, men efter en stunds vila där han satt uppbunden när jag läste för en träningskompis så var han pigg på att jobba igen.

Har även lagt några spår åt honom i veckan och han verkligen älskar att spåra. Problemet var bara att han tyckte det var så roligt att spåra så han brydde sig inte om apporterna som låg i spåret första gången. Det var bara att träna hemma så att han förstod att det är apporterna som är guld värda och det är dom som man ska hitta och markera. När jag lade ett nytt spår till honom några dagar efteråt så markerade han tre av fyra apporter så det var stor skillnad mot första gången. Nu gäller det att jobba vidare på detta för det är så otroligt roligt när man ser hunden spåra, tycker jag.


IDRE FJÄLL

Vi har varit i Idre några dagar och det var första gången Egon var på resa så långt men det gick bra. Vi var mycket ute och vandrade på fjället så Egon har verkligen fått motion för han har sprungit lös den mesta tiden. Vi har sett massor med renar varje dag, även utanför vår stuga stog det renar och betade och Egon tittade storögt på dem och tyckte nog att det var enorma hundar.
En dag gick vi 7 km och Egon och Lillen var lösa som vanligt och det gick förvånansvärt bra med Egon, endast en gång sprang han en bit längre bort när han hade  fått spår på något som han följde efter, men han kom direkt när jag visslade på honom.
Eftersom det var en jobbig tur med mycket backar blev vi svettiga och trötta allihop men Egon hittade naturligtvis en pytteliten lerpöl som han rullade sig i  och blev alldeles grå hela han, men som tur var kom vi till en fjällbäck strax därefter och där kunde Egon verkligen bada riktigt så leran försvann. Efter badet var Egon lika pigg som i början av vandringen och han hade säkert orkat lika lång sträcka igen men vi andra var trötta och öm i fötterna så det var skönt att ställa sig i duschen efter den turen

Här har vi en fikarpaus i fjällen
image25


Egon är ganska trött innan han fick svalka sig i bäcken

image27


Egon badar i en fjällsjöimage26

Det var några sköna dagar i Idre med mycket

RSS 2.0