159,5 poäng känns lite hopplöst

Tänk så nervös man kan vara bara för att åka och tävla med sin hund. Jag var så otroligt nervös idag när jag åkte mot Arboga för att tävla med Egon så då undrade jag varför jag håller på med det här. Svaret är naturligtvis att jag på något konstigt sätt tycker det är roligt också.
 
Det regnade när vi åkte från Sura så jag hade inte några förhoppningar om bra resultat men ju närmare Arboga vi kom desto bättre blev vädret och när vi kom dit hade det slutat regna, tack och lov. Vid lottningen drog jag starnummer 8 av 8 så det verkar som jag har en förmåga att alltid få sena startnummer men det har egentligen ingen betydelse. Jag  blev mer och mer nervös och tyckte att jag hade ingen koll alls på Egon och han höll inte alls kontakt med mig vid uppvärmningen. 
Tandvisningen gick bra men när vi skulle gå och ställa upp oss råkar jag trampa på hans tass så han bara skriker till och hoppar upp mot mig och blir helt förstörd men på nåt sätt lyckas jag samla ihop honom till linförigheten och vi fick faktiskt 8,5 på den och så högt betyg har vi aldrig haft. Han nollade läggande under gång igen men trots det fick vi ihop 159,5 poäng och det är ju den värsta poäng man kan få......bara 0,5 p från ett 1:a pris men, men det är bara att smälta förtreten och gå vidare.

Det här var första tävlingen jag någonsin varit på där platsliggningen var efter att alla gjort sitt lydnadsprogram men det fungerade bra och alla hundar låg snällt kvar.

Jag är nöjd med Egons prestation idag, han låg kvar på platsen trots blött underlag och han samlade ihop sig trots att jag trampade på hans tass med mina tunga kängor.

Nu är det tävling i Sura nästa lördag  så då får vi hoppas på att Egon behagar lägga sig på läggande under gång.


Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Åh vad tråkigt med en halv poäng ifrån 1:a pris

Men roligt att han höll ihop sig på friaföljet trots en nervös matte.

Kram!

2009-10-11 @ 19:30:34
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Nääää, vad surt! Irriterande, men vilka bra poäng! Synd på nollan, annars hade det ju varit riktigt bra poäng! :DPå´t igen bara, ni tar det nästa helg i Sura! Ska hålla tummarna!Jättekul att läsa att Egon mår så bra och är sitt gamla pigga och busiga jag igen! :D

2009-10-11 @ 21:30:06
URL: http://herrharry.se
Postat av: Sanna & Kelly

En halv poäng ifrån!!! Jag skulle blivit tokig!!! (...inte för att det hjälper...)

Jaaa, vad ska man säga..? Förr eller senare kommer ni ju få till det, men det vore så mycket trevligare med förr! ;-)

2009-10-12 @ 10:05:48
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Mari

Håller tummarna för er till nästa tävling! Gör väl det iofs till alla tävlingar;).

2009-10-13 @ 11:49:46
URL: http://azgo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0