INFEKTION I ÖGONEN

Egon har infektion i ögonen igen. Han hade ju det förra året också och veterinären visste inte riktigt vad det berodde på.  De tog en massa olika prover, gjorde ultraljud på njurar, tarmar och lever och allt var normalt men han fick en massa mediciner att äta och blev bra men nu är det alltså dags igen.

Egon har kisat med ögonen ett tag nu och jag tyckte det var lika bra att undersöka det eftersom det var så vi upptäckte det förra gången och det var tur att  vi bokade tid för han har infektion i båda ögonen igen. Han har alltså infektion någon annan stans i kroppen som till sist går ut i ögonen men det konstiga är att han visar inga andra symtom alls förutom att han kisar. Vi vet inte var i kroppen allt startar men veterinären pratade något om immunförsvaret och om han inte blir helt bra nu eller om det kommer tillbaks igen måste vi göra ytterligare utredningar av honom. Han får nu antibiotika, cortison och ögondroppar så troligtvis blir han snart bättre och det måste kännas bra för honom för enligt veterinären har han rejält ont i ögonen och det är därför han kisar. När jag tänker tillbaka har han faktiskt varit lugnare och mer loj än vanligt och det beror naturligtvis på sjukdomen. Det jag tycker är jobbigt är att inte veta var i kroppen det hela startar, vad det är som gör att han får infektioner, men vi får verkligen hoppas att detta är sista gången det händer även om jag för tillfället känner mig lite pessimistisk i det fallet.

Jag hade anmält Egon till lydnadstävlingar i början av juni och dessa har jag naturligtvis avbokat för med all medicin han äter nu är han verligen dopad och det skulle inte falla mig in att tävla med en hund som inte är frisk. Jag skulle tro att han var dålig redan när vi tävlade appellspår för jag tyckte ju redan då att han var loj och olik sig men då trodde jag nog att det mest berodde på all väntan och värmen som var den dagen.

Vi fick träningsförbud veckan ut tills medicinerna har börjat verka men därefter kunde vi träna som vanligt och det är ju bra för Egon kan bli ganska odräglig om han inte blir aktiverad och får använda hjärnan lite.

Vi ska på återbesök till veterinären om en vecka och därefter tillbaka igen efter några veckor och det känns skönt att de verkligen följer upp detta och inte släpper det med en gång.Satt och tittade på gamla bilder från när Egon och Lillen var valpar och visst är valpar underbart söta.
Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Stackars Egon!

Hoppas han snart blir bra så du får sätta igång med träningen igen.

Åh vilka härliga kort, tänk så söta dom är som valpar.

Kram!

2009-05-14 @ 21:13:46
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Suvi

Oj, stackars krake! Vad jobbigt det är när djuren har ont och så dum man känner sig som inte fattat det! Ja, jag är precis i den positionen nu. Vi ska göra smärtutredning med start måndag. Hoppas Egon kryar på sig!

2009-05-14 @ 22:09:44
URL: http://suvi.se
Postat av: Sanna & Kelly

Nej, vad tråkigt! Allra mest förstås att Egon har ont i ögonen och att det är något fel på honom som ni inte kan hitta, men även att ni inte kan tävla på ett tag. Blähä!

Hoppas att detta var sista gången som han fick detta.Hm, lite valpsugen är du nog allt... Köp Kellys sista lilla röda hanvalp! Det skulle vara så kul om han kom till någon som tränar och tävlar och bloggar! Han har bra lydnadsanlag också, perfekt för dig! ;-D

2009-05-15 @ 17:02:02
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Mari

Hoppas Egon kryar på sig snart!!! Man blir lite valpsugen;).

2009-05-16 @ 11:27:12
URL: http://azgo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0