JAG ÄR KÄR

Jag har en kompis som brukar säga att hon är kär i sin hund när det går bra i träning och tävling. Naturligtvis älskar hon sin hund jämt men jag förstår precis vad hon menar för idag blev jag kär i Egon när vi tränade spår. Allt fungerade perfekt, han följde spåret jättebra, tog vinklarna fint och det bästa av allt han stannade och tog upp apporterna. När allt fungerar jättebra utan att man behöver jobba för att få bra resultat och allt bara flyter på då får man den där härliga känslan och då blir man kär i sin hund. Missförstå mig inte för jag älskar alltid både Egon och Lillen men iblad får man den där speciella känslan när det man kämpat för bara fungerar.

Idag klippte jag klorna och  borstade hundarna. Det tar ungefär 20 minuter att borsta Lillen, medan Egon som man egentligen inte behöver borsta alls men som verkar njuta av det tar max 1 minut.

Lillen nyborstad och finEgon nyborstad och finTog en promenad med hundarna i skogen vid stugan och som vanligt hoppade de upp på alla stora stenar vi gick förbi eftersom de får godis ibland när de gör så. Egon hoppar lätt upp på stenarna men Lillen får kämpa lite mer för ibland är stenarna ganska höga sen står de där och väntar tills jag kommer och ibland får de godis för sitt besvär men ibland går jag bara förbi dom och då tittar de storögt efter mig och om de kunde prata skulle de nog säga: Hallå matte, ser du inte att vi är duktiga och står på stenen.Dessa hittade jag under vår promenad idag. Jag lät dom vara kvar så de kan växa och bli lite större men det var svårt att inte plocka dom för jag älskar nämligen att gå i skogen och plocka svamp och ofta när jag böjer mig ner för att plocka dom kommer Egon springande för att kolla vad jag gör och då stoppar han ner sin nos precis där jag håller på och ibland springer han rakt över dom så det blir bara smulor kvar. Han är för härlig den hunden, man vet aldrig vad han hittar på.Jag vet inte hur det är med andra hanar som blivit kastrerade men när det gäller Egon så nosar han inte så mycket längre under promenaderna utan han går mest rakt fram med bestämda steg och detta är det jag ser mest av honom när vi är ute och går. Kolla in hans mage, bra rund eller hur.Lite text och många bilder blir det idag.

Sötnosen LillenStilige Egon


Kommentarer
Postat av: Emma, Harry och Hilja

Harry har blivit lite mer rund om magen han med. Hela 16 kilo väger han nu! Ska ha ner honom till 15 har jag tänkt, men först två utställningar, hohoho! Harry nosar inte heller så mycket nu längre, skönt tycker jag.Förstår precis din känsla att bli kär i hunden. När de gör något extra bra så svämmar mattehjärtat över! Jag tror ärligt talat att Hilja aldrig kommer att betyda lika mycket för mig som Harry gör. De är något alldeles extra, de här knasiga pinschrarna... ;) Man får slita och jobba så himla mycket för att få så lite, det kommer jag nog inte behöva gör med lilla Hillebille! ;)Kul med så många bilder!

2009-07-14 @ 22:06:25
URL: http://herrharry.se
Postat av: Mari

Många fina bilder på killarna.

2009-07-15 @ 15:14:55
URL: http://azgo.blogg.se/
Postat av: Anna o Winna

Åh vad härligt det är när allt funkar på ett spår!

Fina killar på bilderna :)

Kram!

2009-07-15 @ 15:54:09
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Madde

Det är underbart att bli nykär i sina älsklingar!

2009-07-18 @ 17:08:13
Postat av: Sanna & Kelly

Jag tror att alla som brukar träna sina hundar vet precis vilken känsla du menar! Jag fick samma känsla för bara några dagar sedan efter ett improviserat litet lydnadspass med lite frolicar. Det var så kul och både hunden och jag var så glada och han var så duktig!

Kul för er i alla fall, duktiga Egon!Förresten, visst blev det bra med Egon i Notisbladet? :-DApropå svampplockningen, det låter som en pinscher! En "hjälpsam" pinscher, hi hi!

2009-07-19 @ 18:11:24
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Sussi

Förstår precis vad du menar med att bli kär i sin hund... Vilka fina bilder på hundarna!

2009-07-30 @ 11:32:19
URL: http://busbrorsor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0