TRÄNING IGEN

Tiden går så fort och helt plötsligt har det gått två veckor sedan jag skrev i bloggen så nu är det verkligen dags för en uppdatering.

Egon och jag har tränat en hel del under dessa två veckor med blandat resultat. Naturligtvis får man inte vara nöjd så länge när det gäller träning och veckan efter flytträningen gick det inte alls särskilt bra. Surahammars Brukshundklubb hyr ridhuset under en timme på söndagkvällar och vi har varit där två söndagar i rad. Där kan man verkligen tala om störningsträning för det är många som är där och tränar så det är hundar och mattar (konstigt nog inga hussar) överallt. Det är jättenyttig träning för en sådan som Egon som vill kolla på allt och alla så det vi tränar mest där är kontakt och linförighet och det går bättre och bättre men han är fortfarande enormt nyfiken på alla andra.

En kompis och jag tränade tillsammans och då filmade vi varandra. Under den träningen var vi absolut inget team utan det var nog mest jag som fick jobba för att han skulle hålla kontakt med mig. Det var så nyttigt att se filmen sen för det är otroligt vad många grejer man gör med armar och ben som man inte tänker på, man ger dubbelkommandon utan att tänka på det.

Vi har även varit i Soberga stall på torsdagarna och förra torsdagen gick det inte heller särskilt bra men så i går igen gick det så där otroligt bra. Det är ju helt underbart de få gånger man får den enormt härliga känslan av att vara ett team och att allt fungerar.

Idag var vi till stugan och jag gick med hundarna och sedan tog jag och åkte spark. Oj, vad det var roligt och Egon gillade verkligen att springa med men jag hade glömt bort att det var så jobbigt med spark, jag blev helt slut och även Egon blev trött av allt springande. Lillen tyckte att sparken var lite otäck så han stannade kvar hos husse under tiden, han är lite försiktig min lille plutt.


Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Åh vad kul med lite spark åkning :)

Visst är det väl härligt att det går så där jätte bra ibland, tror man behöver det för att komma ihåg hur känslan ska vara när det går riktigt bra.

Hörs o syns / Kram!

2009-01-23 @ 17:05:49
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Madde

Jag håller helt med Anna ... även det där med sparkåkning! :D

När vi åkte hem från Trondheim såg jag en kvinna komma farande i full fart på en spark och blev riktigt avundsjuk!Kram

2009-01-23 @ 19:04:24
Postat av: Agneta o Razzel

Hej på er! Va' skoj att träningen kändes så bra i torsdags. Han ser så lugn och fokuserad ut, Egon. Det är ju lite lagom med störning när vi inte är så många. Alla hundarna verkar trivas så bra där så det är nog "bra vibbar" som sänds ut från alla så dom känner sig trygga. Roligt är det iaf!!!

Vi ses väl på torsdag igen!

2009-01-24 @ 01:31:23
URL: http://welanee.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0