DIVERSE AKTIVITETER

Förra veckan träffades Egon och Gonzo ( BeeBronx Black Angel) för första gången. Fast vi bor i Sura och är med i klubben båda två har det inte blivit av tidigare men nu var det alltså dags för lek. Egon blev överlycklig när han fick leka med en pinscher som förstod hans lek och var  lika hård tillbaka. För en som aldrig sett pinschrar leka förut kan det se ganska otäckt och hårt ut när de slåss med tassarna, puttar varandra med rumporna och visar alla tänder, men oj så roligt de hade.

Den här bilden har jag fått av Gonzos matte Mari. De ser ut att vara arga på varandra men de bara leker.Jag har även gått en del korta spår med Egon med blandat resultat men det går bättre och bättre med apporterna. I helgen var Madeleine och jag till klubben och la spår till hundarna och där kan man säga att Egons resultat var mindre bra. Visst hittade han alla apporter och markerade dem snabbt men jag vill och försöker få honom att förstå att han ska ta upp dem istället för att bara dutta nosen på dom. Barney däremot, som föresten är en jättegullig puli, var jätteduktig att spåra och han tog även upp apporterna. Det här var Barneys tredje spår över huvud taget så han är otroligt lättlärd och älskar verkligen att jobba.

Här ser man hur Barney koncentrerar sig i spåret.
Lydnadsträningen med Egon går ganska bra nu. Visst finns det tillfällen då jag är missnöjd men man kan inte begära att det ska fungera jämt (även om jag naturligtvis skulle vilja det). Var ut till klubben och tränade tillsammans med Madde idag och det gick riktigt bra. Nu var det ju så mycket snö på plan så det gick inte att träna något fritt följ eftersom man sjönk ner i snön men vi tränade en del andra saker.

Har även varit  till stugan där hundarna får springa av sig och naturligtvis har jag lagt korta spår där också. Egon blir så ivrig när han ser att jag tar fram spårselen för han tycker verkligen det är jättekul att spåra.

Så här trött blir man ibland av att spåra. Inte ser han ut att ligga skönt men han ligger ofta så här.


Kommentarer
Postat av: Mari

Ha ha, störtskön sovställning!

2009-02-04 @ 19:43:28
URL: http://azgo.blogg.se/
Postat av: Madde

Gud, vad söt Egon är i fåtöljen!

... Barney är förstås en pudding, men det är väl en rätt partisk åsikt ... ;)Leker Egon och Gonzo "arga leken" eller är det "jag har störst tänder - nej, JAG har störst tänder"?--Madde

2009-02-05 @ 09:04:38
Postat av: Sanna & Kelly

Ha ha, shitt vad Egon ser tuuukig ut på första bilden! Din söta hund, tänk att han kan se så där läbbig ut! (och det när han är glad, ha ha).Hur orättvist är det inte med spårapporterna, du kämpar på med Egon och Barney, han bara grejar det nästan av sig själv...

Hm, har du jobbat hemma med spårapporterna och att han ska hitta dem och lyfta upp dem? Jag jobbar på med det hemma, nu lägger jag ut apporterna i vardagsrummet och så får Kelly leta rätt på dem och ta dem till mig. Det funkar bra, han greppar dem i spåret av sig själv och allt. Vi kan självklart göra mer framsteg men jag är jättenöjd med honom med de framsteg han gjort nu.Ha ha ha, vilken rolig sovställning! Man ser att Egon är en äkta pinscher! Underbart! :-D

2009-02-05 @ 09:58:37
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Emma och Harry

Gullig bild, kul med en pinscherkompis! :DJa, vi gör det inte lätt för oss som skaffar en pinscher för att träna med. Tur att de är så rara att man älskar dem ändå. Och så blir man ju så glad när de väl lyckas!

Jag skaffar ju en kelpie delvis pga detta. Jag vill ha en hund som vill jobba! Jag lär ju garantyerat få andra problem, men det ska bli intressant att träna med en förhoppningsvis mer lättmotoverad vovve. ;)Härlig bild på sötaste Egon! Håller med Sanna - en äkta pinscher!

2009-02-06 @ 21:13:06
URL: http://herrharry.se
Postat av: Daffy

Jag bara älskar den sista bilden på Egon - störtskön och så typiskt pinscher! :)

2009-02-07 @ 12:30:16
URL: http://daffys.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0