GOTT NYTT ÅR

Julen har varit bra med mycket god mat, långa promenader och framför allt gos och mys med barnbarnen. Oscar som är fyra år blev lite rädd för tomten när han kom in men glömde fort bort att vara rädd när han fick paketen. Det är helt underbart att se hur ivriga de blir när de ska öppna dem. Lilla Moa är alldeles för liten och vill helst bara vara i sin mammas famn och äta.

Det var två hundar med på julafton, Lillen och en papillon som heter Wilma. Lillen som älskar tikar och gärna nosar dem i baken försökte göra detsamma med henne men då sa hon ifrån att så beter man sig inte mot damer och sedan försökte han inte någon mer gång och allt var lugnt. Ingen av hundarna brydde sig om att det kom en stor skäggig tomte in i huset och det var skönt att kunna vara så avslappnad och istället ägna sig åt barnen.

Nu är det så mycket snö ute så vi måste skotta på gården vid stugan så Lillen ska kunna gå runt där och kissa. Det är jättefint med snö men nu tycker jag det räcker för i år. Det som finns får gärna ligga kvar men det behöver inte komma något mer och så kan det bli lite varmare. Minus 16 som det är just nu är i kallaste laget även om Lillen verkar klara kyla riktigt bra.

En av mina vänner fick ta bort sin hund igår. Det var en pudel som drabbats av autoimmun sjukdom och hon valde att låta honom somna in för att slippa lida. Även om det inte var samma typ av immunsjukdom som Egon hade så anser jag att hon gjorde det rätta, det är hemskt att låta hundarna pinas när de ändå inte kan bli helt friska. Ludde som pudeln hette var en månad yngre än Egon och vi gick på rallylydnadskurs  när de var fem sex månader och vi gick även på spårkurs tillsammans. Det gör så ont när man måste ta ett sådant beslut men man gör det för hundens bästa. Mina tankar är hos dig Mia och jag lider med dig då jag vet vad du går igenom just nu.

 Saknaden efter hjärtegrynet och busen Egon är fortfarande stor men nu kan jag faktiskt tänka tanken ut att jag kommer att skaffa en hund till men jag vet fortfarande inte vad det blir för ras. Alla hundar är ju individer och även inom pinscher finns det säkert många hundar som är jättebra både mentalt och när det gäller hälsan men jag vet inte om jag törs prova pinscher en gång till. Tänk om det blir samma sak igen.

Till nyår ska vi åka bort till ett litet samhälle utanför Heby och där skjuts det inte så mycket fyrverkerier. Det tycker jag är skönt för även om Lillen inte är hysteriskt rädd så reagerar han gansk mycket när det smäller som värst.

Jag vill önska alla er som jag på något sätt känner personligen eller via bloggen
GOTT NYTT ÅR  och så hörs vi igen år 2010.


Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

Kram!

2009-12-30 @ 10:39:58
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Linnéa

allt bra? :)

2009-12-30 @ 10:51:36
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Sanna & Kelly

Gott nytt år på er med! Låter som ni haft en härlig jul.Jag hoppas att du vågar skaffa en pinscher igen när tiden är mogen. Men jag förstår att du är tveksam! Tänk om Kelly skulle få någon mer kull i framtiden, då kan du skffa en Kluffe-valp! ;-) :-D

2009-12-30 @ 17:14:04
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Anneli och Marre

Gott Nytt År!

2009-12-31 @ 19:48:05
Postat av: C m Totte&Rebel

Med tanke på ditt förra inlägg och det här så: Vad tror du om en vuxen hund?Oavsett ras så kan man få väldigt speciella hundar men väljer man en vuxen hund så har man större chans att få någon som man redan har ett "facit" på. En hel del hundar omplaceras ju för att de inte passar i just den familjen (t.ex. Chili, Tottes kullbror som haft sådan otur med att hamna hos bra familjer men där det hela tiden hänt saker utanför samtligas ramar, varken hundens eller familjernas fel).Du har ingen möjlighet att låna en pinscher ett par dagar och se om du saknar det?

2010-01-08 @ 14:09:10
URL: http://rivendellscuthalion.se
Postat av: Annelie med Yack

Hej och god fortsättning!

Det är härligt med barnbarn.Jag blev bonus farmor den 20:e december till lille Alessandro,en underbar go kille.

Förstår att saknaden efter Egon är stor,han var en kul liten krabat.

Om du funderar på en hund till så varför inte en Pinscher igen om du trivs med rasen.

Fundera lite.

Kram från Annelie med Yack2010-01-11 @ 19:22:01
URL: http://anneliel.mine.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0