ÖLAND

Vi har varit till Öland några dagar och det är en ö som jag verkligen tycker om. Naturen är helt annorlunda mot den vi har här hemma med sitt platta karga landskap. Vi hade hyrt en stuga på 10 kvadrat på en campingplats och anledningen till att vi hyrde en sådan liten stuga är att makens son har en sommarstuga i närheten där vi skulle vara på dagarna.  Tyvärr finns det allergiker i den familjen så därför hyrde vi en egen  där vi kunde sova och hundarna kunde vara mer fria.

Egon får inte ligga i vår säng hemma på nätterna men här fick han göra det och han var den som lade sig först och sen rörde han sig inte ur fläcken förrän det var morgon så husse och jag låg lite väl trångt eftersom han ofta låg tvärs över sängen istället för längs med. Vi puttade och försökte få honom att flytta lite på sig, men nej, det gick inte utan han låg och sov så tungt och hade det så skönt. Snacka om bortskämd hund! Lillen vill inte sova i sängen för han tycker det blir för varmt.

Egon har tagit plats inför natten.Vi åkte runt på Öland och tittade och stannade vid ett ställe som heter Neptuni åkrar. Där fikade vi och Egon passade på att bada och till och med Lillen gick ner längre i vattnet än han någonsin gjort. Normalt vill han inte gärna blöta ner sig men nu hade Egon en pinne som Lillen ville ha och av misstag gick han så långt så han blev blöt under magen och usch vad han tyckte det var otäckt.... han har verkligen ett passande namn min lille sötnos.

Vi hade några härliga dagar där nere med fint väder och mycket god mat.

När vi kommit hem tog jag härlig promenad i skogen med hundarna så de skulle får springa av sig efter den långa bilresan. Helt plötsligt hoppar ett rådjur fram alldeles bakom mig men som tur var gick hundarna alldeles framför mig men ändå ville jag koppla dom så de inte skulle springa efter rådjuret. Naturligtvis blev jag för ivrig så när jag skulle lägga halsbandet runt Egons huvud halkade jag till så jag nästan ramlade på honom. Egon som inte hade sett rådjuret blev naturligtvis rädd när jag kom nerdimpande mot honom och han tänkte nog : men herre gud matte vad håller du på med? Jag reste mig snabbt upp och skrattade och då  blev allt bra. Tänk så tokigt det kan bli, om jag bara hade gått vidare så hade inte hundarna reagerat alls för de hade ju inte sett rådjuret och tydligen inte ens känt lukten av det .

Vi har fått mygginvasion i Sura. Det kryllar av mygg så det går inte att vara ute vid stugan, inte vid klubben och träna och absolut inte gå i skogen och plocka svamp. Dom är så ettriga så de attakerar en så fort man kommer ut och det gäller att hålla sig i rörelse när man är ute på kvällarna för annars blir man sönderbiten.

Vi ska åka till Idre på fredag och där brukar det inte finnas mygg och jag hoppas myggen här försvinner tills vi kommer tillbaka.


Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

Åh så härligt med massa semester! Fast det lät ju mindre härligt med myggen i Sura... usch och fy... Lustigt att så små varelser kan ställa till med så mycket besvär! :-(Hi hi, så gulligt av Egon att njuta så mycket av att sova i sängen med husse och matte!

2009-08-06 @ 22:51:23
URL: http://www.barkingkelly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0