APPELLSPÅR

Ja nu har vi debuterat i appellspåret och det är med blandade känslor jag sammanfattar dagen.
Det började bra med spåret  för han spårade jättebra och tog vinklarna väldigt fint. Visserligen missade han en apport men markerade de andra jättebra så jag är verkligen nöjd med hans spårning men sedan är det inte mycket att vara glad över. Han reste sig på platsliggningen igen och vid budföringen stannade han inte kvar hos mottagaren utan bara vände och kom tillbaka till mig. Vi nollade alltså dessa två moment men jag tänkte att jag ändå skulle köra lydnaden så han åtminstone skulle få det som träning men redan efter ca 5 meters linförighet bröt jag tävlingen för han var totalt ofokuserad på mig. Det känns väldigt deppigt just nu för han har varit på hugget och haft bra kontakt med mig nu i sommar men idag fungerade ingenting, tyvärr.
Det som är bra med dagen är att Helene Forsström med Torsten klarade tävlingen galant och blev uppflyttade. Grattis grattis till er.

Jag har anmält Egon till lydnadstävling både nästa lördag och söndag men vi får se om jag startar. Först måste jag få honom att ligga kvar på platsliggningen och funkar inte det under veckan får jag tävla senare i höst när jag fått ordning på den.

I morgon blir det till att gå upp tidigt igen för jag ska vara tävlingsledare på klubbens söktävling och jag måste vara där redan kl. 06,30 men det är roligt att vara tävlingsledare för sök så det kommer säkert att gå bra.

Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

2008-09-15 @ 16:48:48
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Sanna & Kelly

Hm, det var väl en innehållsrik kommentar... ;-)TACK TACK för det STORA STORA GRATTISET... Så synd att jag inte kan säga samma sak tillbaka. Trist att det blev så där... Det du ska hålla i minnet är att Egon är ganska ung fortfarande och pinschrar mognar ganska sent. Du kanske ska ta det lite lugnt under hösten och bara köra någon enstaka tävling och istället satsa till våren/sommaren?

Jobba på, ibland är det ner och ibland är det upp, tro mig, jag vet! Mera upp till folket... ;-D

2008-09-15 @ 16:54:23
Postat av: Sanna...

Tredje gången gillt... Vad kul att han spårade så bra, det är ju skitbra och minst lika viktigt som de andra delarna!

2008-09-15 @ 16:55:47
Postat av: Maj-Len

Halloj!

Vi kommer inte på allmänträningen i kväll.

Vi tränar hemmavid idag. Hundarna ska få spåra och sen lite budföring.Hoppas det gått bra för dig i veckan och att Egon är lite mer fokuserad på dig.Kramar

2008-09-17 @ 17:25:06
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Lena o Bella

Hallå där! Inte deppa iop inte. Övning ger färdighet vet du väl. Ta med dig positiva från spårandet och kämpa vidare. Ni är så duktiga =)

Kram Lena

2008-09-19 @ 10:43:34
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0