TRÄNING IGEN

I måndags tränade jag Egon ute efter några veckors uppehåll och han var ganska duktig faktiskt. Jag ville inte lägga honom på den kalla marken så snat efter operationen men vi tränade lite linförighet, ställande under gång, inkallning samt inkallning med apportbock. Han var med på noterna och verkade tycka att det var kul att träna igen. Man kanske ska ha lite uppehåll då och då för att få upp motivationen?

I tisdags fick Egon springa lös  för första gången efter kastreringen och vilken lycka det var för honom. Han sprang fram och tillbaka och  runt, runt, det var helt underbart att se honom vara så lycklig över att få springa av sig all uppdämd energi som fanns i kroppen. Jag la varsit kort spår till hundarna också och Egon blev så ivrig när jag tog fram spårsele och lina så han började darra. Han spårade helt suveränt och hittade och MARKERADE (kors i taket) 5 apporter av 7.  Han har så bråttom i spåret så jag måste hålla emot för annars är risken att han slarvar medans Lillen spårar såååå sakta men väldigt noga och han hittade som vanligt alla apporter och tog upp dem i munnen. Han är så söt min lille vän.

Idag har vi tränat i ett ridhus tillsammans med några kompisar och jag är väldigt nöjd med dagens träning. Vi var sex stycken som tränade varav tre var helt nya för Egon och mig och jag trodde att han bara skulle sitta och titta på dom hela tiden och inte ta kontakt med mig så jag hade inte planerat något mer än kontaktövningar. Men han var faktiskt riktigt duktig och höll kontakt med mig så jag kunde träna en hel del annat också. De andra som var med och tränade tävlar eller har tävlat i elit så det är verkligen klasskillnad på oss, de är superduktiga och så kommer jag med lilla Egon som kan vara så svår och besvärlig, men jag är jätteglad att jag får vara med dom och träna. Det är inte dumt att få träna sitt i grupp och platsliggning tillsammans med elithundar och Egon var  duktig och både satt och låg kvar.

Vi tog en tur till stugan på eftermiddagen och då la jag ett jättekort spår med endast en apport på slutet åt Egon och under tiden det låg gick vi en prommis längs den snöiga vägen. Hundarna kunde vara lösa eftersom det inte är någon trafik där nu och Egon sprang för fulla muggar, det var full fart iväg en bit och sedan full fart tillbaka till oss. Det är så härligt att se en hund ge järnet när den springer. Det korta spåret gick bra och han markerade apporten bra och det är det jag är ute efter när jag bara lägger en apport.

Nu har det ju kommit lite snö så det är vitt på marken och det tycker jag är så skönt. Tänk att kunna gå in efter en promenad med hundarna utan att behöva duscha eller torka av dom, och att slippa gruset innanför dörren som fastnar under fötterna när man går förbi. Hoppas den lilla snön vi har får stanna kvar ett tag i alla fall.

Såret efter kastreringen är fint och  jag tror att stygnen har försvunnit, jag ser i alla fall inga längre så Egon har inte längre någon tratt på sig och nu får han leka och springa som förut. Det ska bli spännande framöver att se hur mycket han förändras av kastreringen.


Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Vad kul att du tyckte träningen va bra, såg lite grann av er träning och jag va nog lite förvånad över att Egon va så konsentrerad på dig.Kul! Vad duktig du är som lägger lite spår. Vi hörs om träning snart.

Kram!

2008-11-21 @ 13:24:02
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Emma och Harry

Hmmm, Harrys stygn är kvar. Men såret ser iaf bra ut!

Kul att du också upptäckt så många bra saker med Egnos operation. Undrar om det är det, eller att vi mattar förväntar oss saker och därmed agerar annorlunda... ;)

Kul är det iaf att både Egon och Harry är bra efter att ha blivit av med sina kulor!

Ha en bra helg!

2008-11-21 @ 20:42:16
URL: http://herrharry.se
Postat av: daffy

Åh vilket positivt inlägg i mångt och mycket. Skönt att såret läker som det ska.

Jag tror helt klart att uppehåll i träningen kan göra hundarna mer motiverade i sin träning. När jag tävlade med min pudel så la jag ner all träning dom sista dagarna innan tävling och han var (nästan) alltid mer sporrad på tävlingarna!

Sedan kan jag riktigt se framför mig hur glad Egon blev när han äntligen fick springa lös igen, dom där pinscherrycken är väldigt underhållande! ;)Hoppas ni får en fin helg!

2008-11-22 @ 11:41:07
URL: http://www.daffys.wordpress.com
Postat av: Sanna & Kelly

Vad bra att han är hel igen och kan träna och rejsa! Såklart det är motiverande för hunden med uppehåll i träningen, man borde faktiskt ta det lugnt lite oftare. Det har hjälpt oss framåt flera gånger i lydnaden och viltspåret.Jag undrar också hur Egon kommer ändra sig efterhand, OM han ens kommer ändra sig, det vet man ju inte.

2008-11-24 @ 15:58:03
URL: http://www,barkingkelly.se
Postat av: Maj-Len

Härligt att Egon mår bra.Hoppas ni får en bra helg.Kram

2008-11-28 @ 23:03:12
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Fia, Aquiro & Midas

Tack så mycket:)

Åh vad duktiga ni är som håller på trots trist vinter..& att Egon mår bra efter kastrering & har massa vilja att träna:)

Vi får dra ihop en pinscherträff i vinter tycker jag:)

Kram

2008-11-30 @ 19:18:16
URL: http://aquiro.blogg.se/
Postat av: Anna o Winna

Tack för träningen i söndags.

Du har blivit utmanad, se i min blogg!

Ses på torsdag.

Kram!

2008-12-01 @ 13:35:21
URL: http://winna.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0