HUNDSPORT anno 1985

Sitter här med tidningen Hundsport från 1985 med pinscher som rasspecial. Det är kul att se de gamla bilderna och läsa om hur pinscheruppfödningen minskade på 1970 talet men tack var några rasfanatiker i Finland som fortsatte uppfödningen så blev även uppfödare i Sverige och Norge sporrade att föda upp vår ras.

NYFIKENHET, ENERGI, INTELLIGENS = PINSCHER står det som rubrik över annonserna och det kan man väl säga stämmer väl.

Jag blev så glad när makens grabb kom med tidningen till mig. Han hade fått i uppdrag att rensa bland gamla Hundsport hos en kompis och när han fick se denna med en pinscher på så tänkte han genast på mig, och att jag nog ville ha den. Det var kul att titta igenom tidningen och läsa om att agilityn var på väg till Sverigen, att de som låg 1 respektive 2 i årets lydnadshundar var schäfrar och att på 1:a plats gällande årets uppfödare låg Kennel Sperringgården som födde upp Cavalier King Charles spaniel.  Mina föräldrar hade en hund från den kenneln född 1985 som var jättevacker men de var inte intresserade av utställning så han blev en ren sällskapshund och själv hade jag en labrador på den tiden men höll inte på med varken utställning eller lydnad då.

Den här veckan har varit lugn för jag har varit förkyld och inte haft rätta orken och lusten till att träna med Egon utan vi har övat lite här hemma istället.
Idag skulle vi ha tävlat appellspår i Kungsör men jag ringde redan förra veckan och avbokade eftersom Egon är nere i en svacka just nu kändes det inte rätt att ställa upp. Vi får vänta till nästa vår istället.

På torsdag ska Egon kasteras och det tror jag blir bra för honom. Dels för att det bor en hel del tikar runt omkring oss som löper olika tider och då äter han inte utan går bara och nosar och slickar där de har gått och dels för jag tror det blir lugnare för honom att inte behöva hålla koll på andra hanar som han gör nu. Jag har pratat med fler som har kastrerat sina hundar och de ångrar det inte och eftersom jag inte tänker avla på Egon ser jag inga nackdelar att göra det utan bara fördelar.

Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

Vad snällt av din makes grabb att ta med tidningen till dig. Jag har faktiskt också den artikeln, köpte en årgång utgallrade Hundsport på biblioteket och hade sån tur att det var just det året.

Tack så mycket för grattis! Vi har ju jobbat ganska hårt för att nå våra mål och det är så skoj nu när det lossnat och jag har fått lön för mödan med råge. Jag är mycket nöjd med våra resultat och nu ska det bli skönt med vinteruppehåll! :-D

Så Egon ska kastreras! Jag tror också att det är massa fördelar med det! Kelly skulle också varit kasterarad för länge sedan om det inte vore för förbränningsaspekten, jag vill inte ha en hund som har ca.30% lägre energiförbrukning. Men som sagt, i övrigt är det nog bara fördelar och jag tror dessutom att det är schysstast mot hunden då det ALLTID finns mer eller mindre löptikar omkring en som det ser ut i dagens samhälle.

2008-11-10 @ 12:18:45
URL: http://www,barkingkelly.se
Postat av: Emma och Harry

Håller helt och fullt med om rubriken till pinscherdelen av Hundsport. Men, vet ni, det finns ett fel i en av bildtexterna. En bild föreställer en svart tik med ståndöron och "kuperad" svans. Men tiken är inte kuperad, den viftar bara på svansen. Tiken är Bitsikkas Jazzali och ägdes av vår bekant Lennart som bor i Örebro, han har Xitamiz Hickory nu och innan dess Harrys syster Tanja. ;)Harry ligger hos veterinären just nu, jag är konstigt nog inte så nervös än. Men det kommer att gå bra, Leif är duktig. Jag tror att Egon kommer att klara sin operation kalas. Det är nog värst för oss mattar... ;)

Det som Sanna skriver om förbränningne skadar inte på Harry, den magra kraken, hihi! Han kan gärna gå upp lite i vikt.

2008-11-12 @ 10:49:11
URL: http://herrharry.se
Postat av: daffy

Det kommer gå bra imorn ska du se!Calle är ju kastrerad sedan april iår och det enda jag ångrat är att jag inte gjorde det tidigare!Tråkigt att ni kommit in i en svacka, men det är ju så det är, hundar precis som människor har ju "sina perioder" ;) Jag ser dock fram emot att läsa om era träningar och tävlingar när ni är på det igen, alltid kul att följa bruks- och lydnadspinschrar!! :)

2008-11-12 @ 19:52:00
URL: http://www.daffys.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0