Egons första utställning

Ja, så har vi alltså haft premiär i utställningsringen. Det var en inofficiell utställning som Köpings Kennelklubb hade och jag tänkte att det kan vara bra för Egon att träna på en inofficiell innan utställningen i Avesta.
Jag vet ju att han har svårt med hanteringen, han vill gärna hoppa upp mot domaren och har svårt att vara still och han gjorde så idag också. Där behöver vi mycket träning så nu blir det hårdträning inför Avesta.
Han fick i alla fall Hp och blev Big 4 så jag är jättenöjd med debuten.

Här är kritiken:
Utmärkt typ, Mycket  välskuret (?) huvud med maskulin utstrålning. Saxbett. Något för smala ögon (Egon kisade mot solen) . Vacker hals. Utmärkt prop. resning och utstrålning. Stram parallell front. Utmärkta tassar. Stark rygg, välvinklat muskulöst bakställ. Utmärkt päls. ?????? (jag ser inte vad det står) livliga eller ganska fria (?) rörelser. Öppen och trevlig. Behöver lite ringträning.

Jag är alltså jättenöjd med detta med tanke på att han inte var stilla när domaren skulle känna igenom honom och att då bli Big 4 i konkurrens med vana uppfödare och utställare är en bedrift så jag antar att han är fin min lille vilding.  Domaren sa att det var synd att hon inte kunde titta (känna) ordentligt på honom när han är så fin. Jag vet inte riktigt hur jag ska träna in detta att han ska stå stilla när någon ska känna på honom för han blir helt tossig och bara hoppar och vrider sig.

Kommentarer
Postat av: Maj-Len

Kul att det gick så bra :)

Kram

2008-05-26 @ 21:18:15
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Lena o Bella

Grattis till bra resultat i inoff. debuten.
Jättemycket Lycka till i Avesta med snyggingen.

2008-05-31 @ 23:14:13
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0