VINTER IGEN

I måndags var det dags för hundpromenad igen. Det var vad man kallar hundväder med blötsnö och blåst men hundarna brydde sig inte om vädret och vi människor var välklädda så vi brydde oss inte heller. Det var 10 hundar och 5 förare och vi var ute ca 2 timmar och promenerade i skogen. Hundarna håller sig omkring oss och Egon kommer till mig emellanåt för att kolla så att jag är med och inte har försvunnit någon annanstans. Lillen däremot han bryr sig inte om att komma och kolla om jag är med  han är fullt upptagen med att vara med de andra hundarna.

En bild från promenaden. Det var 4 st portugisiska vattenhundar, 2 puli, 2 pinschrar, 1 cocker spaniel och en labrador. Fel datum igen eftersom jag inte ändrat datum efter batteribyte.

image56

Det var inga hundar som blev osams, naturligtvis blev det lite gruff med någon hund som sa ifrån om någon blev för påträngande men vi avbryter på en gång så det tar slut innan det börjat. Jag märkte inte att någon "sa ifrån" till Egon men dagen efter såg jag att han hade ett sår på baksidan av låret och det är efter en hund som nafsat. Det är ett ganska stort och två små jack och det kommer att ta tid innan det stora har läkt pg.a . dess storlek. Det här blir andra såret på 3 promenader så man kan ju undra vad Egon sänder ut för signaler eftersom de är på honom. Lillen är aldrig utsatt för något sådant så han sänder nog ut väldigt tydliga signaler. Egon är ju tonåring nu och han kanske inte bryr sig så mycket om vad de andra "säger" till honom och då måste de visa det tydligare. Man vet ju hur vi människor är när vi är tonåringar, vi är störst , bäst och vackrast och inte lyssnar vi på vad de äldre säger för dom är ju stenåldersmänniskor och vet ingenting. Kanske att Egon är så just nu och då är det i och för sig bra att han lär sig att lyda de andra och lär sig att fungera i flocken men det är synd om han ska få nya sår varje gång.

Vi har varit vid vår sommarstuga under påsken och bara haft det lugnt och skönt. Jag tog med Egons träningsrygga och tänkte vara flitig med träningen men så blev det inte. Vi har visserligen promenerat en hel del men annars har det varit sparsamt med lydnadsträningen, bara små korta pass emellanåt. Han är verkligen på hugget när vi tränar vid stugan för där finns det ingentig som distraherar honom förutom en och annan fågel eller i sälsynta fall en bil. Det är kul att träna när det fungerar så bra. Taisto filmade oss under ett pass och det var mindre kul att se. Egon skötte sig bra men det är värre med mig, jag tittar för mycket på honom och ger ovetandes en hel del dubbelkommandon så det är jättebra att få se det på film för då kan jag ju arbeta bort det.

En bild tagen under en av våra promenader under helgen.

image57

I morgon är det dags för spårkurs igen. Den här gången ska vi vara i skogen hela tiden så vi ska ta med termos med kaffe och mackor. Det ska bli jättekul och intressant att se hur kursen är upplagd och hur Egon fungerar när andra är med i skogen. Rapporter kommer senare.


Kommentarer
Postat av: Maj-Len

Hej
Visst är du med på skott träningen?

Vi har inga nummer till övriga i gruppen.
Vi kan inte imorgon lördag. Träffar du på dem kan du hälsa det. : )

Men vi ses väl på söndag?
Kram

2008-03-28 @ 23:39:50
Postat av: Maj-Len

Hej Hopp!
Jag är nyfiken hur det går med er sökträning. Har ni planer på tävling. Jag håller på att läsa tävlingreglerna.

Ha det bra!

2008-04-06 @ 21:02:33
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Jag igen :)

Jag menade naturligtvis spår :)

2008-04-07 @ 22:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0