ÄNTLIGEN SVAR

Äntligen har svaret från HD röntgen kommit och det var A på ena höften och B på den andra. Det tog nästan 3 veckor innan svaret kom och det är en lite nervös väntan därför känns det så skönt när allt är bra.

Vi har tränat på en hel del olika saker sista veckan. I lördags var det skotträning och den går bra. Jag är med bara för att han ska vänja sig vid skott eftersom det förekommer i vissa moment  när man tävlar i bruks. Egon och jag bara står still eller går lite och jag ger honom godis emellanåt och det skjuts 4 skott inom loppet av 4 minuter.

I söndags var det ringträning och det går bättre och bättre med hanteringen. Han gillar inte riktigt att andra håller på och klämmer och känner på honom men han vänjer sig lite mer för varje gång. Jag vet inte riktigt hur pinschrar ska stå på utställningar så jag får väl åka till Rocklundautsällningen och titta. Det är många som går denna träning och det är bra för då vänjer sig hundarna att det är fullt med folk och hundar runt dem. I söndags regnade det men Egon var duktig ändå men på slutet frös han lite eftersom det blir en del stillastående ibland.

I måndags började appellspårkursen och den är något jag ser fram emot. Eftersom jag har haft spårkurser själv vet jag ju hur det ska gå till men jag kände att jag ville gå en kurs, dels för Egons skull och dels för att få lite nya idéer och synsätt. Vi är ett jättebra gäng som är med på kursen och i måndags blev det mycket skratt men naturligtvis var vi seriösa när vi var på plan och tränade fotposition och platsläggande. Jag har varit och köpt lite nya leksaker som jag ska ha när jag tränar Egon. Eftersom han gillar dragkamp och att springa efter leksaker så kan jag variera mellan godis och lek som belöning men han är ju ganska stark så de går sönder efter ett tag.

Maken undrade om inte Egon blir helt förvirrad när han får vara med på så många olika aktiviteter men det tror jag inte. Jag har ju varvat lydnadsträning med spår sedan han var liten och på skotträningen är vi bara vid klubben och umgås under tiden det smäller. Ringträningen är i och för sig annorlunda men jag märker på Egon att han vet skillnaden, det är annorlunda koppel, vi rör oss helt annorlunda och man ska stå på ett visst sätt.

Såret på ryggen läkte fort och det kändes skönt att inte behöva åka till någon veterinär. Jag tror det var penicillinsalvan som gjorde att det blev så bra.
När vi var uta på en skogsprommenad igår så undrade jag om inte pinschrar är släkt med rådjur (ha ha) för när Egon springer i skogen och hoppar så skuttar han precis som rådjur brukar göra. Det är helt enkelt underbart att se honom och hans glädje när han är i skogen.


Kommentarer
Postat av: Lena m. Bella

Grattis till HD resultatet. Det är skönt när man äntligen får resultatet efter en nervös väntan.
Ha det så gott...

2008-03-13 @ 17:15:32
URL: http://www.laget.se/bella
Postat av: Lena o Bella

Tack! Det är sååå spännande.
Kram Lena

2008-03-14 @ 21:33:24
URL: http://www.laget.se/bella
Postat av: Claes

Kul att du har kommit så långt med Egon. Ska bli spännande att se om ni kommer ut på tävlingar i år. Ambra och vi har precis börjat tävlingslydnadskurs och håller privat på med bruksträning. Hoppas kunna starta i lydnadsklass 1 samt appelklass i år!

2008-03-16 @ 18:52:49
URL: http://www.viltspar.se
Postat av: Lena o Bella

Glad påsk!
Kram

2008-03-22 @ 00:39:36
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0