UTSTÄLLNING IGEN

Tiden går så fort och jag ser att det är 3 veckor sedan jag skrev sist. Nu har vi varit på utställning igen och denna gång var det i Avesta med 13 pinschrar. Egon fick en 2:a och det är klart att det hade varit roligare med en 1:a men det jag är nöjd med är att hanteringen av honom gick bra. Domaren tittade noga på tänderna och klämde och kände ganska mycket men Egon stod nästan helt stilla så jag är jättenöjd med den biten.

Här är kritiken:
1½ yeats old big dog. Low head, full dentition, dark eyes but to narrow. Bigger ears not enough close carriage. exellent nech. Well developed rib lage. Softer top????. Lighter twisted tail. Low legs. Free moving. Good temp.

Det roligaste med utställningen var att träffa fler pinschrar och deras mattar och hussar samt att träffa Egons bror Esimba och honom gick det bättre för 1, 2 ck, 3 bhkl. Det var också kul att träffa Kelly med matte och husse eftersom Sanna skriver så utförligt och roligt i sin blogg om hennes och Kellys bravader tillsammans. Kelly är större än Egon men otroligt söt. Det finns bilder från utställningen i Kellys blogg www.barkingkelly.se
Vi hade med oss både kamera och videokamera men tog varken något kort eller filmade något och det är tråkigt för jag hade gärna sett hur Egon såg ut i ringen.
Jag kommer säkert att ställa ut Egon fler gånger men det är inte riktigt min grej, jag tycker det är mycket roligare att hålla på med spår och lydnad.

Skulle träna Egon tillsammans med några andra, bl.a 2 st löptikar ikväll men det gick inte alls att få kontakt med honom, han bara satt med nosen i vädret och luktade hela tiden så istället tränade jag Lillen och han var verkligen duktig. Vilken skillnad det är att träna dessa hundar, Lillen som är så följsam och lätt och Egon där man måste jobba på ett helt annat sätt som är mycket svårare.

Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

Halloj!

Jag försökte faktiskt lämna en kommentar innan vi sågs i lördags men det gick inte. Får se om det funkar bättre nu..?

Ja, det var skoj att ses! Även om man aldrig hinner prata ordentligt så är det ändå skoj att hinna hälsa och titta på varandras hundar.Synd på 2:orna, det är alltid lika trist med dem. Okej att vi inte vinner men en 2:a är blärk...Sno alla bilder du vill ha, synd att det inte blev några direkt bra.JA, vi får kämpa på!

Ha det så bra, du och "lilla" Egon!

2008-06-16 @ 09:55:07
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Claes

Skogen är trevligare än utställningar... ;)

2008-06-16 @ 11:45:42
Postat av: Anette

Jag håller med dig att det är mycket mysigare i skogen.

2008-06-16 @ 12:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0