TRÄNING OCH HÖFTLEDSRÖNTGEN

I går tänade vi tillsammans med 2 andra på förmiddagen. Vi körde en och en för att titta på varandra och kunna ge tips och råd om  hur man ska träna vidare, vad man bör tänka på osv.

Egon gick ett bra fritt följ men något jag måste träna mer på är linförighet. Det är mycket lättare att träna fritt följ för då är det inget koppel som hänger och trasslar in sig men eftersom det ingår i både Lyd I och appellklass så måste man ju träna även det. När det gäller ställande under gång är det jag som har strulat till det och  då är det skönt att ha kompisar vid sidan om som talar om vad man gör för fel och sen kommer med råd hur man ska göra. Nu börjar jag få till det och Egon har fattat det mycket snabbare än jag.
Det sägs att hunden ,för att kunna hålla koncentrationen, bör klara av 1½  tävligsprogram innan man tävlar och ännu klarar inte Egon av det, han har lite svårt för att hålla koncentrationen men vi får väl ligga i och träna upp den också.

Just nu ligger han helt utslagen och sover för han har varit på höftledsröntgen idag.
Det tog tid innan han blev helt avslappnad när han skulle röntgas men under tiden de gick för att hämta lite mer lugnande medel så blev han totalt utslagen och det gick bra att röntga honom. Jag förstod att det skulle ta tid innan han somnade för han är ju så nyfiken och vill kolla allt som händer men till sist var han tvungen att ge upp. Veterinären sa att höfterna såg bra ut och det är ju bra det men nu blir det en liten orolig väntan ändå innan svaret kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0