Årsmöte i Sura BK

I söndags var det årsmöte i Surahammars Brukshundklubb. Jag har varit kassör i 2 år nu och det var dags för val igen och jag sa då att jag inte ville fortsätta som kassör eftersom det tar så mycket tid med alla distrikts- och styrelsemöten. Jag tycker det räcker med att vara ansvarig för hundägarutbildningssektorn, vara tävlingsledare, hålla kurser och träna egna hunden. Det känns bra nu att lämna styrelsearbetet till någon annan för jag har ju suttit sammanlagt 6 år i styrelsen och det är bra om det kommer in nya friska fläktar ibland.

Nu ramlar det in anmälningar till alla kurser som klubben ska ha och det är roligt att det finns ett stort intresse bland hundägare att gå kurs med sin hund. Jag ska faktiskt gå en appellspår kurs med Egon. Jag går den för att Egon ska få gå kurs med andra hundar och så blir det intressant att gå kurs själv och få nya vinklar och idéer till träningen.

Just nu tycker jag att träningen med Egon går bra. Visst får jag jobba en hel del för att han ska hålla kontakten med mig men när han väl får den så är han verkligen duktig. Han har svårt att hålla koncentrationen, men det är inte så konstigt när han är så ung och det är något vi jobbar på. I ridhuset i söndags var det ganska mycket hästbajs här och där och det är ju mums tycket Egon så det gällde att vara på de ställen som det inte fanns några högar. När han är i närheten av dessa högar tappar han kontakten direkt för då är det bara äta som gäller. Jag hörde förresten på tv att det är inte farligt för hundar att äta hästbajs och att det innehåller fibrer men jag vill helst inte att Egon äter av det (usch) för sen vill han ge matte en slick i ansiktet när vi är hemma.

Få se när vi känner oss redo att börja tävla. Som jag känner det nu så är det långt kvar innan vi är redo men jag har börjat titta i tävlingskalendern och planerar lite. Det är ju bra att ha ett mål och om vi inte är färdiga till dess får vi väl skjuta på premiären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0