FÖRKYLT

Den här veckan har vi missat en del vad gäller hunderiet. I tisdags när det var hundpromenad hade jag tid hos frissan så då kunde vi inte vara med. Jag hade bokat tid för två månader sedan och inte tänkte jag då på att det var en tisdag så naturligtvis fick jag skippa promenaden och gå dit i stället. I många år har jag haft ljusa slingor i mitt hår men helt plötsligt hos frissan kände jag för att testa något annat och frisören var naturligtvis med på noterna när det gällde att få "göra om" mig. Håret tonades i brunt med några ljusare slingor fram och jag är faktiskt nöjd med resultatet även om jag fortfarande hajar till när jag ser mig i spegeln.

I torsdags var det dags för träning i stallet igen men när jag gick med hundarna kl. 6 på morgonen kände jag mig riktigt vissen. Jag har varit förkyld hela tiden med en enorm hosta och nu kände jag att kroppen sa ifrån så tyvärr var det bara att ringa till träningskompisarna och säga att jag inte kunde följa med. Det blev sängläge resten av dagen och precis som förra gången hade jag Egon bredvid mig hela tiden och det var riktigt mysigt även om jag sov nästan hela tiden men han fanns där de gånger jag vaknade. Mot kvällningen kom en av träningskompisarna med ett paket till Egon. Det var från schäfern Yack med matte Annelie och inehöll godis och en boll som Egon och Lillen lekte mycket med på kvällen. Tack snälla Yack och Annelie för julklappen.

Nu märker vi att kastreringen har gjort honom lugnare och jag tycker han verkat trivas bättre med sig själv också, han är liksom mer nöjd. Det är fortfarande fart i honom och han är fortfarande lite vild och det vill jag ju att det ska vara men han är mycket lugnare vid hundmöten och när vi tränar håller han lite bättre kontakt med mig (hoppas det håller i sig).

Idag skulle jag till klubben och hämta lite papper och eftersom hundarna inte har fått träna något denna vecka lade jag varsit spår till dom och under tiden spåren låg gick vi en långpromenad i skogen. De hade så roligt och sprang en hel del medan jag bara blev mer och mer svettig och flåsig (dålig kondis i kombination med förkylning). När vi skulle gå spåren blev Egon så ivrig när jag tog fram spårselen och jag fick verkligen hålla emot i spåret för han spårade med en enorm fart, han gick över en pinne men annars hittade han de andra så jag får väl vara ganska nöjd ändå. Lillen blev också ivrig när han skulle spåra men han spårar lugnt och metodiskt och hittade alla pinnarna.

Jag var helt slut när jag kom hem och det var även Egon som gick och la sig i sin säng. Det regnade när vi var ute och när han blir lite blöt och kulen vill han gärna ha sin snuttefilt över sig.


Kommentarer
Postat av: Anna o Winna

Egon ser ut att vara riktigt nöjd ut på kortet:)

Hoppas förkylningen ger sig snart.

Ser fram emot lite träning efter julen.

Varma jul kramar!

2008-12-21 @ 10:16:14
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Annelie & Yack

Hej !

Önskar er en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Krya på dig!

Kram Annelie med Yack

2008-12-22 @ 22:02:33
URL: http://anneliel.mine.nu
Postat av: Sanna & Kelly

Den där Egon är en populär kille, han får ju presenter mest hela tiden! ;-D

2008-12-23 @ 22:57:39
URL: http://www,barkingkelly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0