GOD JUL


FÖRKYLT

Den här veckan har vi missat en del vad gäller hunderiet. I tisdags när det var hundpromenad hade jag tid hos frissan så då kunde vi inte vara med. Jag hade bokat tid för två månader sedan och inte tänkte jag då på att det var en tisdag så naturligtvis fick jag skippa promenaden och gå dit i stället. I många år har jag haft ljusa slingor i mitt hår men helt plötsligt hos frissan kände jag för att testa något annat och frisören var naturligtvis med på noterna när det gällde att få "göra om" mig. Håret tonades i brunt med några ljusare slingor fram och jag är faktiskt nöjd med resultatet även om jag fortfarande hajar till när jag ser mig i spegeln.

I torsdags var det dags för träning i stallet igen men när jag gick med hundarna kl. 6 på morgonen kände jag mig riktigt vissen. Jag har varit förkyld hela tiden med en enorm hosta och nu kände jag att kroppen sa ifrån så tyvärr var det bara att ringa till träningskompisarna och säga att jag inte kunde följa med. Det blev sängläge resten av dagen och precis som förra gången hade jag Egon bredvid mig hela tiden och det var riktigt mysigt även om jag sov nästan hela tiden men han fanns där de gånger jag vaknade. Mot kvällningen kom en av träningskompisarna med ett paket till Egon. Det var från schäfern Yack med matte Annelie och inehöll godis och en boll som Egon och Lillen lekte mycket med på kvällen. Tack snälla Yack och Annelie för julklappen.

Nu märker vi att kastreringen har gjort honom lugnare och jag tycker han verkat trivas bättre med sig själv också, han är liksom mer nöjd. Det är fortfarande fart i honom och han är fortfarande lite vild och det vill jag ju att det ska vara men han är mycket lugnare vid hundmöten och när vi tränar håller han lite bättre kontakt med mig (hoppas det håller i sig).

Idag skulle jag till klubben och hämta lite papper och eftersom hundarna inte har fått träna något denna vecka lade jag varsit spår till dom och under tiden spåren låg gick vi en långpromenad i skogen. De hade så roligt och sprang en hel del medan jag bara blev mer och mer svettig och flåsig (dålig kondis i kombination med förkylning). När vi skulle gå spåren blev Egon så ivrig när jag tog fram spårselen och jag fick verkligen hålla emot i spåret för han spårade med en enorm fart, han gick över en pinne men annars hittade han de andra så jag får väl vara ganska nöjd ändå. Lillen blev också ivrig när han skulle spåra men han spårar lugnt och metodiskt och hittade alla pinnarna.

Jag var helt slut när jag kom hem och det var även Egon som gick och la sig i sin säng. Det regnade när vi var ute och när han blir lite blöt och kulen vill han gärna ha sin snuttefilt över sig.


HÄRLIGA SNÖ

Äntligen har snön kommit och det är så underbart vitt överallt. Tyvärr är det plusgrader idag så den kommer antagligen att försvinna snart så det gäller att passa på att njuta nu.
I torsdags var jag och tittade när det var lucia på mitt barnbarn Oscars dagis. Det är så kul att se de små vara lucior, pepparkaksgubbar och tomtenissar, för de sjunger så härligt på sitt sätt och ögonen tindrar på dom. Det var en härlig upplevelse att se dom och jag hade kameran med men alla kort blev suddiga så det var inget som gick att spara. Verkligen dags för ny kamera.

Igår låg jag däckad hela dagen med feber och förkylning och jag hade bra sällskap av Egon som låg bredvid mig hela tiden förutom när husse gick ut med hundarna.
Idag är febern borta och det är bara förkylningen kvar så jag kände för att åka till stugan och gå med hundarna så de skulle få springa ordentligt efter en dag i stillhet och det märktes på Egon att han varit stilla för han sprang och sprang när vi gick i skogen.

Mattes snyggingMattes sötnosEgon vill leka men det vill inte Lillen så han säger ifrån ordentligt.Här är det full fart mot matte.Det var så skönt att vara ute efter en dags  ryggläge och hundarna sprang verkligen mycket men nu blir det nog soffan en stund igen för jag känner att det tog på krafterna att pulsa i snön för kondisen är väl inte den bästa och förkylningen gör nog sitt till.

PRESENTER

I onsdags fyllde Egon 2 år och naturligtvis hade vi köpt lite presenter till honom. Några mjukisdjur att leka med och grisöron att äta och även om inte Lillen fyllde var vi ju tvugna att köpa något till honom också så det fick bli ett litet djur och öra till honom med. 

På kvällen fick jag ett meddelande på mobilen där det stog att Egon hade paket i postlådan från sin kompis, briarden Myra. När jag kom in med paketet blev han eld och lågor och rev snabbt sönder pappret och där var en mjukisgrej som piper och Egon blev helt tokig i den, han sprang runt i huset och bet i den så den pep. Han fick även en kong i snöre som han gillade att kampa med så den har vi vid träning. Tusen tack Myras matte Inger för presenterna till Egon, det var verkligen snällt och Egon är heltokig i leksaken.

Ett kort med pipisen.I torsdags morse var det dags för träning i stallet igen. Jag är ganska nöjd med vissa delar av träningen och mindre nöjd med andra men så är det ju oftast. Jag märkte att Egon blev väldigt störd om det kom någon annan hund för nära oss och då hade han svårt att hålla kontakten med mig och så hade han glömt vad ordet ligg betyder för han vägrade att lägga sig på kommandot ligg. Visst är de underliga de små liven, man blir aldrig riktigt klok på dom. Jag vet inte varför han inte ville lägga sig för det är ju torrt och fint i stallet så det var väl en fix idé han fick just då och när jag testade hemma så la han sig på en gång.

När vi hade tränat en timme sa Anna att det var dags för en paus och då bjöd hon på varm glögg och pepparkakor sen delade hon ut paket till varje hund som är med och tränar. Egon fick en elefant som han bara älskar, han ligger och snuttar på den och emellanåt leker han med den och kastar upp den i luften. Tack snälla Anna för glöggen och julklappen. Det blev verkligen uppskattat.

Egon med elefantenVilken lycka för Egon att få så mycket presenter. Nu har han jämt göra att välja vilken han ska leka med och om Lillen vill leka med någon av sakerna blir Egon genast avundsjuk och ska ta den ifrån honom.

Idag fyller husse år och det har varit en hel del folk här och grattat så nu är hundarna trötta och ligger och sover och det gör även mitt barnbarn Oscar som ska sova här inatt. I morgon ska vi baka pepparkakor och sedan ska vi gå på julmarknad här i Surahammar och jag hoppas han får se några tomtar då. Det är väl för mycket att hoppas på att det ska snöa. Visserligen snöade det mycket i torsdags men idag har det regnat hela tiden så nästan all snö har tyvärr försvunnit.

REGN OCH RUSK

Förra tisdagen gick vi hundpomenad som vanligt och då var det någon minusgrad, soligt och lite snö. Här är en bild när vi tog fikapaus vid ett vindskydd. Vi var 9 personer och 13 hundar som gick och det var helt underbart med snön. Om ni tittar riktigt noga ser ni att det sitter några i vindskyddet trots den mörka bildenNågra av hanarna sitter uppbundna under fikapausen.Egon också. Han har täcke på sig under pausen men när vi går har han det inte för han springer hela tiden och fryser inte då.Det var ju så härligt med snö och lite kyla men redan dagen efter började det regna så all snön försvann. Nu är det istället väldigt blött överallt. Vi var och tränade vid klubben i söndags och det var så blött på plan att det plaskade när vi gick. Till och med Egon vägrade lägga sig och jag förstår honom, vem vill lägga sig nu på den blöta kalla marken.

Tränar inte särskilt mycket just nu utan håller mest på med småövningar hemma som t.ex. novembers utmaning på pinscherforum, att hunden skall sätta sig i en låda. Egon älskar den övningen men jag har en för liten låda så han kan inte sätta sig i den utan han får stå med framtassarna  både i och på den. Jag ska ordna större låda så han får plats med bakbenen också. Jag håller även på och tränar honom att plocka upp sina leksaker och det går framåt med den träningen. Nu plockar han i alla saker som ligger nära lådan men han går inte och hämtar de längre bort så vi får jobba vidare på det.

Idag var det dags för promenad igen och det SPÖREGNADE  hela tiden. Hundarna måste ju ut vilket väder det än är och det är alltid trevligare med sällskap så vi var 7 tappra personer och 11 hundar. Hundarna hade jättekul och sprang som bara den så inte brydde dom sig om regnet. När vi kom fram till bilarna efter promenaden var våra kläder dyngsura och tunga så det var skönt att komma hem och byta om. Nu ligger Egon under en filt och sover medans Lillen som inte fryser lika lätt ligger på golvet vid mina fötter och sover.

Imorgon fyller Egon 2 år så då ska han väl få ett litet paket att öppna.

Jag har blivit utmanad av Anna där man ska skriva en julklappslista.

3 Hårda klappar

*   Nya matta till TV rummet.   Av någon underlig anledning slits mattor när man har hund......

*   Hundböcker.   Jag har många men får aldrig nog av dom.

*   Kamera.    Den jag har är urusel.

3 Mjuka klappar

*   Många kramar och pussar av mitt barnbarn.

*   Varma och sköna vantar.    Jag hoppas fortfarande på en kall och snörik vinter.

*   En stor varm härlig sjal att vira om mina axlar när jag har ont.    

3 Viktiga klappar 

*   Att mina nära och kära får vara friska

*   Att alla djur som far illa slipper det.  

*   En jul med mycket snö för nu är jag trött på allt regn. 

Jag utmanar alla som känner för att skriva ner en önskelista.

RSS 2.0