GRÖNA ÖGON

Egons ögon har lyst gröna i visst sken i ca 3-4 månader men jag har inte tänkt så mycket på det eftersom ögon kan skifta färg vid olika tillfällen men sen tyckte jag att pupillerna var ganska stora och inte drog ihop sig som de ska när det blir ljusare så jag beställde tid vid Strömsholms djursjukhus där de har veterinärer som är ögonspecialister.
Idag har vi varit där och jag trodde att vi  skulle vara hemma efter någon timme, men ack vad jag bedrog mig, det tog sex timmar innan jag var hemma igen med en trött Egon.

Han har infektion i bägge ögonen och har så haft en längre tid men det som är konstigt (tycker jag) är att infektionen ursprungligen sitter någon annan stans i kroppen. Det blev till att ta blodprover, urinprov och ultraljud på njurar, buk och tarm. Allt verkade vara ok förrutom att han var lite irriterad i magen så de frågade om han ofta har diarré men det har han bara haft 1 gång i sitt liv och hans avföring är jättebra, tycker jag. Dom vet alltså inte vad som är orsaken till hans infektioner i ögonen men de tror att det kan vara någon infektion i tarmarna så nu ska han få äta medicin och få ögondroppar ett tag så får vi se om det blir bättre. Om en vecka ska veterinären ringa och kolla hur läget är och om två veckor ska vi på återbesök.
Jag frågade veterinären om han har ont i ögonen och det har han. Hon tyckte det var konstigt att han inte visat mer symptom än att han kisat lite ibland, så han måste vara tålig min lilla plutt.
Det var bra att jag till sist bokade tid det är bara synd att jag inte gjort det tidigare men han har ju varit precis lika glad och busig som vanligt och inte visat några tecken på att ha ont någonstans.
Egon gillar inte att man lägger honom på rygg eller på sidan men han var faktiskt jätteduktig idag när de rakade magen och gjorde ultraljud, visst fick vi hålla i honom men han låg stilla och det trodda

Träningen med Egon går ganska bra nu. Jag har ändrat en del på den och jobbar mycket mer med belöningar än tidigare och nu har jag fått upp en bra kontakt med honom. Igår när vi tränade så var han faktiskt enormt duktig, det är sådana tillfällen som man får gotta sig åt länge för de kommer inte så ofta.


Kommentarer
Postat av: Sanna & Kelly

Vad hemskt och tråkigt det där med ögonen! Men vad bra att du upptäckte det, jag är inte säker på att jag skulle uppmärksamma de små detaljer som avslöjade det. Det som också är illa är när de inte vet vad det är som är fel, usch vad ofta sådant händer. Men han verkar ju må bra och om testerna inte visar ngt så lär det ju inte vara någon fara. :-) Krya på Egon!Skoj med en lyckad träning! Ja, passa på och gotta sig, det är så jäkla härligt när de är så där duktiga och allt klaffar! :-D2008-08-05 @ 11:15:06
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Maj-Len

Hoppas Egon har blivit av med infektionen.Kram

2008-08-08 @ 12:07:17
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0