DEBUT

Nu har Egon och jag debuterat på tävlingsplan i Lyd I och fast vi kom sist är jag ganska nöjd ändå. Han reste sig när det var 10 sekunder kvar på platsliggningen och han nollade läggandet. Jag har otroligt mycket kvar att jobba med men ändå fungerade han relativt bra. Han som har varit otoligt ofokucerad förut höll fokus ganska bra. Visst kollade han mycket åt domarens och skrivarens håll men han tappade inte helt. Han sätter sig snett och det drar ner poängen vid fler moment så där har vi nåt vi verkligen måste försöka få till. Nu när debuten är avklarad känns det mycket bättre och nu ska jag anmäla mig till fler tävlingar i höst så att både han och jag får tävlingsvana för jag var otroligt nervös. Jag var nog lika okoncentrerad som Egon pg.a min nervositet.

Platsliggande     0
Tandvisning      10
Linförighet           8    Styr i vinkel.. Håller ej pos.  ( Egons linförighet var inte bra i början, han tappade pos ofta)
Läggande            0    
Inkallande            9      Sitter snett
Ställande              8,5  Extra kommando. TP.   (Jag sa fot en gång extra när han tappade pos.)
Apportering       10
Hopp                     9    Sitter snett
Helh. intryck         7

Summa:         129,5

Låga siffror men det är vissa delar jag ändå är nöjd med. Linförigheten var under all kritik, han gick inte alls bra så visst har vi mycket att jobba med.

Nu är vi trötta båda två och hur konstigt det än verkar är jag nöjd med dagen. Visst hade det varit roligare om vi hade fått ett första pris men jag såg att min vilding till hund faktiskt kan fungera ganska bra på tävlingsplanen och det viktigaste av allt. VI HADE KUL TILLSAMMANS för trots nervositet och annat var det med glädje vi avslutade varje moment med beröm, smek och peppning.


Kommentarer
Postat av: Mari

Det är bara att kämpa på! Man behöver inte stirra sig blind på poängen, huvudsaken att du är nöjd med vad ni har presterat för dagen. 1:a priset kommer snart!;)

2008-08-16 @ 12:24:04
Postat av: Sanna & Kelly

Låter som en bra debut trots allt! Grattis till 3:e priset i alla fall!8 poäng på linförigheten och du tycker att den var under all kritik? Då ska du se våra linförigheter på tävling som ligger på 0:or eller 5 poäng... Fast vi fick 5,5 poäng en gång... ;-)Bra att ni hade skoj, och som sagt, nu vet du ju vad som behöver mer träning och så.Trevlig lördagskväll, klappa om "lilla" Egon!

2008-08-16 @ 18:51:42
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Claes & Co

Grattis till debuten!

2008-08-16 @ 23:40:28
URL: http://www.viltspar.se
Postat av: Maj-Len

Hej Hopp!

Kollar lite regler och så. Men hittar inte vad som gäller när det gäller bruksprov tex. appelklass - spår eller Sök. Vad händer om hunden inte har godkänt skott på MH:T? Vet du det ?

2008-08-19 @ 21:29:40
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Maj-Len

Glömde ju skriva att ni är JÄTTEDUKTIGA som börjat tävla : )Kram

2008-08-19 @ 21:31:12
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Sanna & Kelly

Tack så mycket för grattis! Ja, det är såklart så skoj att det äntligen går riktigt bra för oss. Nu behöver jag inte gnälla mer... ;-)

När är eran nästa tävling? Det kommer att bli så spännande att följa er.

Ha en bra dag!

2008-08-20 @ 08:57:16
URL: http://www.barkingkelly.se
Postat av: Lena m. Bella

Grattis till tävlingsdebuten!

Med lite rutin kommer resultaten också ska du se. Och fortsätt att ha roligt =)

2008-08-21 @ 10:00:50
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0