Träning och lerbad

I helgen var vi vid klubben och ett par kompisar skulle titta på mig och Egon när vi tränade för att kunna ge mig tips och råd om hur jag ska gå vidare och även tala om för mig om jag gjorde något galet. Trots att jag känner dessa personer jättebra blev jag nervös när de skulle stå och titta men det är ju väldigt bra träning inför kommande tävlingar nästa år.
Egon skötte sig ganska bra men det gjorde inte jag, jag pratar för mycket med honom (något som jag inte visste själv). Jag låter som en tjatmoster och vem vill lyssna på en sådan, inte Egon i alla fall, han stänger av totalt. När jag fick det påpekat för mig och fortsatte att träna utan att tjata så mycket blev skillnaden enorm, han var mer uppmärksam på mig för nu kunde han ju inte höra var jag befann mig men det kunde han ju förut när mun gick hela tiden på mig. Nog är det konstigt, för jag talar alltid om för de som går kurs för mig att de inte ska tjata på sin hund utan bara säga kommandot en gång, och så gör jag precis tvärt om själv, men det är som jag brukar säga till dem att de ska göra som jag säger och inte som jag gör själv. Hmmmm

Det var jättenyttigt att de stog och tittade på mig och jag fick många bra tips av dem så detta kommer vi att göra om då och då och jag vet hur jag ska träna ett tag framöver.

Idag var hundarna och jag ute och gick efter skogsvägen vid vår sommarstuga och jag tog några bilder.

Egon och Lillen vill ha samma pinne.

image28

Trots att Egon är en pinscher älskar han att bada i lervälling och naturligtvis hittade han en pöl idag också. Det blev rakt in i duschen när vi kom hem.

image29

Närbild på Egon

image30

Närbild på Lillen

image31

Kommentarer
Postat av: Tobbe och Josse - med Gibso

vilka fina killar*ler*

2007-09-07 @ 18:26:37
URL: http://pinscherngibson.blogg.se
Postat av: Maj-Len

Fina bilder :)
Jag undrar vems "badgener" Egon har fått :) :)
Hoppas ni får en bra helg!
Kram

2007-09-08 @ 13:10:24
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Daffy

Haha, underbara bilder när Egon badar i pölen, precis en sådan grej Calle ochså skulle göra så fort han får chansen! Skönt då att de är så korthåriga så det är ju bara att slänga in dom i ducshen efteråt.. ;)
Visst är det nyttigt att ha andra som tittar på en när man tränar, det är så lätt att man blir "hemmablind" annars. Ett annat bra tips är att bli filmad även om det kanske inte är så väldans roligt att se sig själv på film så ser man både bra och dåliga saker i sin träning på ett helt annat sett.
Ska bli kul att följa er träning och Egons äventyr här i bloggen!!! :D

2007-09-09 @ 18:20:31
URL: http://www.teamvlajkis.com
Postat av: Fia & Aquiro

Hej!
Vad roligt att det går bra med träningen! Jag har också tendens att prata för mkt m aquiro, men mest på promenader, kanske inte så konstigt att han lyssnar så dåligt då från & till. Vi har tatt det ganska lugnt, men har fått en bra mycket mer mammig hund efter äventyret som var att dede drog iväg med honom, två dygn var de borta, det var fruktansvärt:( Har ju alltid mina hundar lösa minst nån promenad per dag, nästan alltid vid jobbet, aldrig problem, men hon rymmer tydligen när hon börjat löpa.
Men Aquiro är välbehållen & mammig igen, så jag njuter så länge det varar;)
Han mår bra, men ska passa på att ta ett urinprov i samband med 1-års vacc idag för att utesluta bla urinvägsinfektion.
Ja, hoppas att vi ses snart! Börjar bli längesen nu.
Kramar!

2007-09-10 @ 10:18:35
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Haha, badbilden är ju bara så underbar! Det ser ut som Egon i ett nötskal!:) Härligt med fler pinschrar som inte läst rasbeskrivningen;)

2007-09-10 @ 10:22:58
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Tänkte ha en träningsträff på söndag, kika i min blogg:)
Hittade ditt telefonnummer på skk, så ringer om jag inte hinner få nåt svar:)

2007-09-20 @ 15:55:33
URL: http://aquiro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0