Pinscherträff

Igår var det pinscherträff i Skultuna och det var jättekul att se så många pinschrar springa runt och leka med varandra på det speciella sätt som pinschrar leker på. Det blev inget bråk eller tjafs mellan några hundar utan allt flöt väldigt bra. Visserligen blev några hanar förtjusta i vissa tikar men det är ju inte så konstigt med så vackra damer........  orsaken var nog att en  nyligen hade löpt och luktade säkert jättegott och den andra kanske snart ska till att löpa.
Träningen med Egon fungerade sådär.... Platsliggning helt suveränt han låg kvar hela tiden. Men därefter fick jag verkligen kämpa för att få hans uppmärksamhet, han ville hålla koll på vad alla andra gjorde. Jag har en bit fårskinn i ett snöre som belöning åt honom och det är det bästa han vet så för att få hans uppmärksamhet viftade jag med det men lät honom inte få det utan stoppade ner det i fickan när jag hade hans uppmärksamhet och efter det hade han bra koll på mig. Jag är nöjd med fria följet för han höll position och hade jättebra kontakt med mig när jag väl fått hans uppmärksamhet. Det här visar hur viktigt det är med rätt belöning för att få hunden riktigt fokuserad på mig.

Idag har Egon och jag varit på Surahammars BK hela dagen för vi är några som har en  träningsgrupp tillsammans och vi hade anlitat Maria Hagström idag. Vi hade valt ut särskilda moment som vi ville ha hjälp med och hon hjälpte oss hur vi ska göra för att göra träningen bättre och hur vi ska komma vidare. Det var jättenyttigt att få råd av någon utifrån och som är expert på området. Nu vet jag bättre hur jag ska få Egon fokuserad på mig och även hur jag ska träna in apporteringen. Det blir jobbigt men skam den som ger sig.

Hoppas vi alla ses snart igen på en ny pinscherträff.

Kommentarer
Postat av: Fia & Aquiro

Ni är så duktiga! & visst är det underligt hur pinschrar allt som oftast går ihop med andra pinschrar, tikar som hanar.
Vill du dela med dig några tips på hur man får en självständig, envis & alldeles underbar liten pinscherhane att fokusera så skulle jag nog skutta av glädje;) Jag ska inhandla en kong till aquiro, måste bara lära mig själv att den är rolig också, hänger mycket på det med för min del:)
Nej om man skulle försöka sig på att jobba lite;)
Hoppas att vi ses snart igen! Kram

2007-09-26 @ 08:51:54
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Tack! Jag behöver nog eg mer hjälp i vardagen, på träningsplanen har han oftast bra fokus på mig, åtminstone så länge som jag har fokus på honom & är rooolig;) Men jag skulle tro att tipsen går att använda överallt. Hur var det med er tävlingsträningsgrupp, vad var kraven på att få vara med där? Jag har fastnat lite igen & min träningsgrupp tränar mest på dagtid..
Kram!

2007-09-26 @ 13:43:48
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Ja, tror inte riktigt att hon hade koll på raserna där;)
Jag ringer senare idag när jag har tid, har endel på jobbet:)

2007-09-28 @ 09:39:24
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Maj-Len

Vad inntressant er dag med träning och tips verkar ha varit, blir lite avis.
Sötnosen på bilden var Azzra :)
Hoppas vi ses snart

2007-10-01 @ 22:39:05
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Michaela

Tack så mkt!
Härliga bilder och fina hundar:)
Ha en bra dag/Michaela

2007-10-02 @ 12:11:25
URL: http://roxypinscher.blogg.se/
Postat av: Myra

Egon !!
10 månader idag.
Grattis från Myra och hennes matte.

2007-10-03 @ 22:28:45
Postat av: daffy

Visst är det kul med pinscherträffar, att se sina hundar få leka med likasinnade! Men var är bilderna.. ;)
Är lite nyfiken på hur du ska träna in apporteringen. Calle har ju stort föremålsintresse men tyvärr tuggar han rejält och jag vet inte riktigt hur jag ska få bort det. (Har testat lite olika varianter) så just nu ligger den träningen nere vilket är synd.

2007-10-06 @ 21:00:09
URL: http://www.teamvlajkis.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0