Lugnare????

Egon har förändrats den sista månaden, tycker jag. Han är fortfarande lika busig och vild men på ett helt annat sätt än förut. Nu hör han till och med vad jag säger (oftast i alla fall), förut var det full fart framåt men nu verkan han tänka efter lite innan han rusar iväg. Jag antar att det har med åldern att göra, att han har mognat lite och det tycker jag känns jätteskönt. Visst drar han i kopplet och vill fram till andra hundar så jag får hålla emot allt vad jag orkar och visst är han fortfarande helvild men i det stora hela är han förändrad, lugnare och tryggare på något sätt.

När det gäller lydnadsträningen så börjar jag mer och mer komma underfund med hur han fungerar och vilka belöningar som han gillar bäst, så kontakten mellan honom och mig blir bättre och bättre på appellplan. Vi har otroligt mycket kvar att träna innan momenten är befästa, just nu är inget moment riktigt befäst men det går framåt sakta men säkert. Jag vill inte stressa fram något utan tar det ganska lugnt med honom. Det viktigaste just nu är att vi har roligt tillsammans och leker fram momenten.


Kommentarer
Postat av: Fia & Aquiro

Åh! Vad skönt att han mognat & öppnat öronen, Aquiro håller också på med något liknande, det är underbart, men skönt att de har massa bus & tokigheter kvar.
Jätteskoj att ni kommer på söndag! Var lite väl längesen nu. Ses då:)
Kram

2007-09-21 @ 07:31:22
URL: http://aquiro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0