OLIKA SLAGS TRÄNINGAR

Egon har varit med om en vecka med varierande träning.

I söndags var jag tävlingsledare vid vår klubb och Egon satt i sin bur i bilen. Helt plötsligt kommer han springande utanför klubbstugan och jag undrade förstås hur han hade tagit sig ut för jag hade ju skjutit igen bakluckan nästan helt. Jo, han hade fått ner burgaveln och puttat upp luckan med nosen. Jag satte ihop buren igen och denna gång stängde jag luckan helt, men tror ni han stannade i buren, nejdå, 2 gånger till lyckades han få ner burgaveln och sedan hoppade han över och satt i framsätet. Jag blev orolig att han skulle riva sönder något för det var inte våran egen bil utan en som jag hade lånat. Egon visade verkligen den dagen att han är en utbrytarkung. Nu har vi satt kattstrypare runt om gavlarna så han inte ska kunna ha ner dem fler gånger. Det räckte med att han fick ner galveln en gång sen kunde han det, tänk om han var lika lättlärd när det gällde andra saker också.

I måndags förmiddag var han med  vid sommarstugan där husse sågade ner stora grenar från ett träd. Egon var mycket hjälpsam när det gällde att dra grenarna, det var bara det att husse skulle samla ihop dem i en hög medan Egon trodde att han skulle sprida ut dem, men han var otroligt hjälpsam och hade jättekul. Egon var helt slut när han kom hem efter allt jobb med alla grenar.

På kvällen skulle vi på ringträning som klubben ordnar. Jag trodde att Egon var för trött för det men ack vad jag hade fel, han blev genast pigg när jag satte på mig "hundkläderna". Jag kommer nog att ställa ut Egon någon gång nästa år och då tänkte jag att det är bra att träna i god tid inför detta eftersom han inte är så förtjust att andra klämmer och känner på honom och jag behöver också lära mig hur man ska bete sig på utställning.
Vi var 11 stycken som kom och 2 stycken som visade oss och talade om för oss hur vi skulle göra. Det gick faktiskt ganska bra för att vara första gången, tycker jag. Vi fick träna på allt som man ska göra och när de skulle gå igenom och känna på hundarna så gick det ganska bra med Egon men det är något vi kommer att träna mycket på. Det kommer att vara ringträning en gång i veckan nu och det kommer vi att fortsätta vara med på.

I onsdags var det lydnadsträning med " Mot tävling gruppen". Jag hade inte tränat Egon på länge eftersom det har varit så mycket annat men jag är verkligen helnöjd med träningen, Visst fick jag jobba en del med hans uppmärksamhet men det var en hel del nya hundar med och det är klart att han måste kolla in dom. 
Han var duktig tycker jag och han verkade tycka att det var roligt, och det är ju superviktigt när det gäller träning. Men vi har låååångt kvar innan vi kan tävla.

Idag var vi vid stugan igen och hundarna sprag som tokiga och naturligtvis badade Egon i ett dike. Jag trodde han skulle tycka det är för kallt nu men nej då han sprang fram och tillbaka i det långa diket och emellanåt lade han sig ner helt och hållet. Är det verkligen en pinscher jag har???

Man har aldrig långtråkigt när man har en pinscher, det händer nya saker hela tiden och man får sig ett gott skratt varje dag. Det är verkligen en härlig ras.

Kommentarer
Postat av: Maj-Len

Hi hi ja Egon hade väl jätteskoj när han "hjälpte till med grenarna". Det roliga är när man ser deras kroppspråk när de "hjälper till". De är stolta som tuppar :)

Oj vad du är duktig att träna. Jag hinner inte alls med träning nu. Mycket av min energi går till jobbet eftersom jag fått nya arbetsuppgifter. Det blir långa dagar.

Vi måste ju ses snart :)
Kram

2007-10-24 @ 20:52:55
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Vi kan & kommer hemskt gärna den 3 november:)
Hoppas att det blir ett stort gäng pinschrar & fint höstväder:)
Spår skulle kännas extra roligt att prova med Aquiro då han knappt gjort något sånt (ajja bajja mig).
Kram

2007-10-25 @ 08:55:53
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Tobbe och Josse - med Gibson

Åhh vad kul! :D tyvärr missar vi det. Tobbe och jag ska på en kryssning just den helgen. Hade det inte vart det så hade vi verkligen velat komma. men vi får ta det en annan gång! :D .. Hoppas ni kan klara er utan Gibson! :D // Josse

2007-10-25 @ 15:59:27
URL: http://pinscherngibson.blogg.se
Postat av: Maj-Len

Kanon Kuul!
vi kan :)

2007-10-25 @ 21:54:00
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Petra Moudi, kennel Appealing Grace

Vilket strålande initiativ Anette! Jag kommer (om inte hela dagen så en stund i varje fall)! :)
.
*KRAM*

2007-10-25 @ 23:23:53
URL: http://www.moudi.se
Postat av: Fia & Aquiro

Jajamensan, jag pratar med henne imorgon, annars komme jag nog ihåg det någon annan dag när jag pratar med henne:)
Kram

2007-10-26 @ 14:01:53
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Lena o Bella

Javisst, vi kommer jättegärna! Var och när? Något speciellt som ska tas med?

Kram Lena

2007-10-27 @ 14:49:14
URL: http://www.laget.se/bella
Postat av: Tobbe och Josse - med Gibson

Hallå, Jonas och Jossan ska med på kryssningen dom med tyvärr. Så dom kan inte. Men jag lovar - nästa gång det blir en pinscherträff så ska jag berätta det för dom och så dyker vi upp alla 4. :D Ha det så skoj på träffen. Kram

2007-10-27 @ 16:36:40
URL: http://pinscherngibson.blogg.se
Postat av: Maj-Len

klockan 11 låter perfekt.

Kram

2007-10-30 @ 21:38:44
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Lena o Bella

Du har blivit utmanad, läs i Bellas gästbok så får du veta mer.
Kram Lena o
Bella

2007-10-31 @ 00:15:54
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0