Höstpromenad

Det är ungefär 1½ vecka sedan jag tränade Egon och det är ju inte bra när man helst bör träna lite varje dag.

Det har varit så mycket på Surahammars Brukshundklubb nu så jag har varit upptagen på helgerna med att vara tävlingsledare och på vardagskvällar med möten och valpkursen som jag och Madeleine har.
Det är så roligt att hålla kurs för man lär sig alltid något nytt för varje kurs eftersom det är så många olika raser och hundar som deltar och man måste jobba på olika sätt med dom. Det gäller att klura ut vilket sätt som passar till de olika hundarna och förarna och det är en utmaning. Ikväll har vi avslutning och då bjuder vi på tårta och hundarna får varsin påse med hundgodis samt ett diplom som bevis att de har gått kursen. Det är alltid en jättegod tårta som Inger i klubben bakar så jag ser fram emot kvällen. Mums.

På söndag är det lydnadstävling och jag ska vara tävlingsledare för Elitekipagen och då kommer några som har tävlat SM att delta bl.a Nina Svartberg. Det är en hel del jobb med att vara tävlingsledare framför allt när det gäller att planera upplägget så att det blir bra och att allt fungerar på bästa möjliga sätt för de tävlande och även för domare. Jag tycker det är jättekul att vara tävlingsledare för man lär sig så otroligt mycekt av att se andra ekipage tävla. Man får mycket ideer hur man ska och inte ska träna för att det ska bli så bra som möjligt.
Jag har också haft en hemsk värk de på sista tiden och då är man inte så upplagd och träna men jag brukar bli enormt peppad efter en tävling så jag får väl ta tag i träningen med Egon efter helgen när allt har lugnat ner sig.


Det är ett strålande väder idag så jag och hundarna tog en långpromenad. Egon sprang och rusade runt och hade det jättekul. När vi närmade oss Kolbäcksån trodde jag att han bara skulle blöta tassarna eftersom vattnet måste vara ganska kallt nu, men nej då, han badade hela han. Två gånger var han ner och doppade sig så han tyckte nog att det var skönt. Brrrr.

Vi gjorde en liten platsliggning och den fungerade bra.

image32

Egon tittar längtansfullt på godiset i mattes hand.

image33

Stolt Egon spanar på något.

image35

Lillen njuter av att vara ute och springa i höstsolen

image36

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0