Utmanad

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista med deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

6 underliga/konstiga fakta om Egon

1  Han älskar vatten- eller lerfyllda diken. När han går lös och hittar ett dike så springer han dit så fort han kan och badar. Om det endast är lite vatten/lera på botten av diket så rullar han sig i det. Sen hoppar han ur diket och är överlycklig.

2  Han tycker om att snutta på filtar. Han har en egen filt som han får snutta på för det går hål på filtarna.

3  Han gäspar HÖGT. Det hörs verkligen när han gäspar, han kan inte gäspa tyst som andra hundar gör. Jag vaknar nästan varje morgon av att jag hör hur han börjar vakna till och gäspar högt.

4  Han älskar att ligga under en filt i soffan och sova. När vi varit ute på promenad lägger han sig i soffan vid en kudde och om man då lägger en filt över honom suckar han nöjt och somnar.

5  Han är en utbrytarkung. Vi hade en hopfällbar bur i bilen som han satt i men han lärde sig på något sätt att få ner gaveln mot ryggstödet, Gaveln föll inåt i buren men trots det lyckades han åla sig ur buren. Han måste ha gjort sig väldigt liten och vig. När han hade lyckats med det en gång så visst han precis hur han skulle göra så nu har vi skaffat en stabil bur som han inte kommer ur.

6  Han har sönder alla sina leksaker. Vi köper nya men han biter sönder alla efter ett tag. Han älskar att leka men tydligen vill han variera utbudet efter ett tag.

Jag utmanar

Gibson
Chili

OLIKA SLAGS TRÄNINGAR

Egon har varit med om en vecka med varierande träning.

I söndags var jag tävlingsledare vid vår klubb och Egon satt i sin bur i bilen. Helt plötsligt kommer han springande utanför klubbstugan och jag undrade förstås hur han hade tagit sig ut för jag hade ju skjutit igen bakluckan nästan helt. Jo, han hade fått ner burgaveln och puttat upp luckan med nosen. Jag satte ihop buren igen och denna gång stängde jag luckan helt, men tror ni han stannade i buren, nejdå, 2 gånger till lyckades han få ner burgaveln och sedan hoppade han över och satt i framsätet. Jag blev orolig att han skulle riva sönder något för det var inte våran egen bil utan en som jag hade lånat. Egon visade verkligen den dagen att han är en utbrytarkung. Nu har vi satt kattstrypare runt om gavlarna så han inte ska kunna ha ner dem fler gånger. Det räckte med att han fick ner galveln en gång sen kunde han det, tänk om han var lika lättlärd när det gällde andra saker också.

I måndags förmiddag var han med  vid sommarstugan där husse sågade ner stora grenar från ett träd. Egon var mycket hjälpsam när det gällde att dra grenarna, det var bara det att husse skulle samla ihop dem i en hög medan Egon trodde att han skulle sprida ut dem, men han var otroligt hjälpsam och hade jättekul. Egon var helt slut när han kom hem efter allt jobb med alla grenar.

På kvällen skulle vi på ringträning som klubben ordnar. Jag trodde att Egon var för trött för det men ack vad jag hade fel, han blev genast pigg när jag satte på mig "hundkläderna". Jag kommer nog att ställa ut Egon någon gång nästa år och då tänkte jag att det är bra att träna i god tid inför detta eftersom han inte är så förtjust att andra klämmer och känner på honom och jag behöver också lära mig hur man ska bete sig på utställning.
Vi var 11 stycken som kom och 2 stycken som visade oss och talade om för oss hur vi skulle göra. Det gick faktiskt ganska bra för att vara första gången, tycker jag. Vi fick träna på allt som man ska göra och när de skulle gå igenom och känna på hundarna så gick det ganska bra med Egon men det är något vi kommer att träna mycket på. Det kommer att vara ringträning en gång i veckan nu och det kommer vi att fortsätta vara med på.

I onsdags var det lydnadsträning med " Mot tävling gruppen". Jag hade inte tränat Egon på länge eftersom det har varit så mycket annat men jag är verkligen helnöjd med träningen, Visst fick jag jobba en del med hans uppmärksamhet men det var en hel del nya hundar med och det är klart att han måste kolla in dom. 
Han var duktig tycker jag och han verkade tycka att det var roligt, och det är ju superviktigt när det gäller träning. Men vi har låååångt kvar innan vi kan tävla.

Idag var vi vid stugan igen och hundarna sprag som tokiga och naturligtvis badade Egon i ett dike. Jag trodde han skulle tycka det är för kallt nu men nej då han sprang fram och tillbaka i det långa diket och emellanåt lade han sig ner helt och hållet. Är det verkligen en pinscher jag har???

Man har aldrig långtråkigt när man har en pinscher, det händer nya saker hela tiden och man får sig ett gott skratt varje dag. Det är verkligen en härlig ras.

Höstpromenad

Det är ungefär 1½ vecka sedan jag tränade Egon och det är ju inte bra när man helst bör träna lite varje dag.

Det har varit så mycket på Surahammars Brukshundklubb nu så jag har varit upptagen på helgerna med att vara tävlingsledare och på vardagskvällar med möten och valpkursen som jag och Madeleine har.
Det är så roligt att hålla kurs för man lär sig alltid något nytt för varje kurs eftersom det är så många olika raser och hundar som deltar och man måste jobba på olika sätt med dom. Det gäller att klura ut vilket sätt som passar till de olika hundarna och förarna och det är en utmaning. Ikväll har vi avslutning och då bjuder vi på tårta och hundarna får varsin påse med hundgodis samt ett diplom som bevis att de har gått kursen. Det är alltid en jättegod tårta som Inger i klubben bakar så jag ser fram emot kvällen. Mums.

På söndag är det lydnadstävling och jag ska vara tävlingsledare för Elitekipagen och då kommer några som har tävlat SM att delta bl.a Nina Svartberg. Det är en hel del jobb med att vara tävlingsledare framför allt när det gäller att planera upplägget så att det blir bra och att allt fungerar på bästa möjliga sätt för de tävlande och även för domare. Jag tycker det är jättekul att vara tävlingsledare för man lär sig så otroligt mycekt av att se andra ekipage tävla. Man får mycket ideer hur man ska och inte ska träna för att det ska bli så bra som möjligt.
Jag har också haft en hemsk värk de på sista tiden och då är man inte så upplagd och träna men jag brukar bli enormt peppad efter en tävling så jag får väl ta tag i träningen med Egon efter helgen när allt har lugnat ner sig.


Det är ett strålande väder idag så jag och hundarna tog en långpromenad. Egon sprang och rusade runt och hade det jättekul. När vi närmade oss Kolbäcksån trodde jag att han bara skulle blöta tassarna eftersom vattnet måste vara ganska kallt nu, men nej då, han badade hela han. Två gånger var han ner och doppade sig så han tyckte nog att det var skönt. Brrrr.

Vi gjorde en liten platsliggning och den fungerade bra.

image32

Egon tittar längtansfullt på godiset i mattes hand.

image33

Stolt Egon spanar på något.

image35

Lillen njuter av att vara ute och springa i höstsolen

image36

RSS 2.0