Vetrinärbesök

Just nu har jag en väldigt lugn och stillsam hund här hemma och det beror inte på att Egon har lugnat ner sig utan han är inte riktigt kry.

I söndags morse hade han jätteont i muskeln på vänster bakben, han skrek när han skulle lägga eller sätta sig och han ville inte gärna röra sig. När provade att böja på benet skrek han också av smärta. Ohhh min lilla plutt vad det var synd om honom. Jag trodde att han hade slagit i något på pinscherträffen och gjort illa sig och att det skulle gå över under dagen. Det blev bara kiss och bajspromenader runt kvarteret och konstigt nog kunde han lyfta på benet utan att det gjorde ont. Den natten låg jag på en madrass på golvet för att vara riktigt nära Egon så jag kunde ha koll på honom hela tiden och han låg bredvid mig på ett täcke hela natten och varje gång han rörde sig så jämrade han sig.

På måndag morgon hade han lika ont och lite feber så jag ringde till Strömsholm och de tyckte att jag skulle komma dit. Alla som har fått akuttid på Strömsholm vet vilken tid det tar, man får vänta flera timmar innan man får komma in och i vårat fall tog det 3½ timme. Egon var otroligt duktig i väntrummet och brydde sig inte om de andra hundarna. Veterinären tog prover på en liten bula som Egon hade på bakbenet vid en lymfknuta eller vad det nu hette, han tog även blodprov för att kolla vita blodkroppar.
Egon hade inflammation i lymfknutan och infektion i hela kroppen så nu är det antibiotika som gäller. Han är piggare idag men det är långt ifrån den Egon man är van vid.
Troligtvis har han fått in någon sticka eller så och det har blivit inflamerat för han har inte något sår där så han har inte blivit biten eller skadat sig på annat sätt.

Hoppas han blir bra snart för nu när han är så lugn saknar man vilden Egon och man vill ju att hundarna får vara friska.

Kommentarer
Postat av: Maj-Len

Nämen, har Egon också fått besöka veterinär :(

Hoppas han kryar på sig snabbt.

Kram

2007-11-07 @ 19:52:37
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Fia & Aquiro

Nää, lilla plutten, hoppas att han blir frisk snart! Tur att de hittade vad det var också. Hoppas att han & Aquiro kan hålla sig lugna även när medicinerna kickar in & de tror att de kan bete sig som vanligt:)
Han är så duktig, Aquiro sköter sig visserligen men han vill hemskt gärna hälsa på allt & alla hos veterinären..
Hoppas att han blir 100% bra så snart som möjligt!
Kramar

2007-11-08 @ 08:27:09
URL: http://aquiro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0