SPÅRTRÄNING

Idag tänkte jag lägga ett spår som var 1 km långt till Egon men när jag kom till skogen märkte jag att jag hade glömt de flesta spårpinnarna hemma. Jag hade bara 3 st med mig men då tog jag några grankottar och lade i fickan för att ha dem som komplement till pinnarna. Nu blev spåret inte så långt som jag hade tänkt mig utan bara ca 700 meter, men det var första gången Egon skulle gå ett så långt spår så längdmåssigt räckte det.

Under tiden spåret låg tog vi först en långpromenad där Lillen och Egon sprang och busade för fullt. Sen tränade jag lite lydnad, först med Lillen och sedan med Egon. Jag tog Lillen först för då brukar Egon bli så taggad så träningen går bättre då. Det märks på Lillen att jag inte tränar honom med samma noggrannhet som förut när det gäller hans position vid fritt följ för han börjar slarva lite och kommer ut en bit från mig men eftersom vi inte ska tävla något mer tycker jag det är onödigt att vara för petig. Huvudsaken att vi tränar tillsammans och att vi har kul ihop.
Prövade att gå lite längre fritt följ med både vänster och höger svängar samt helt om med Egon utan belöning och det gick faktiskt ganska bra. Han var lite fundersam varför han inte fick godis men han höll positionen ändå. Hopp och inkallning är det inget problem med än så länge. Jag sätter upp vissa delmål i träningen som vi ska nå inom en månad och just nu ligger vi ganska bra till i de mål jag satte upp för november.

Efter träningen var det så dags för Egon att gå spåret. Han blir så ivrig när jag sätter på honom spårselen och linan så han börjar spåra innan starten. Han är helt suverän i spåret, nästan lite för ivrig så jag får hålla tillbaks honom lite grand. Han hittade alla spårpinnar och en kotte men tyvärr slarvar han lite med markeringen av pinnarna eftersom han är så ivrig att fortsätta spåra. Jag ger honom mycket beröm och godis vid pinnarna så han ska förstå att det är de som han ska markera. Det var inget problem för honom med längden på spåret, han hade kunnat spåra dubbelt så långt verkade det.

Jag är jättenöjd med dagens träning både vad gäller lydnad och spår och nu har jag en trött hund som ligger på rygg i soffan och sover.

Kommentarer
Postat av: Daffy

Hej!
Läste ditt tidigare inlägg om funderingarna kring viltspår. Det är lite olika vad folk säger om att kombinera vilt- och personspår men jag har gjort det med Calle och tycker inte det varit några problem. Jag har lite olika förberedelser beroende på vilket spår vi ska gå. Det är kul att se hur olika Calle arbetar i de olika spåren. På viltspår är han noggrann och därmed jobbar han i ett långsammare tempo medans han i personspår gärna rusar fram och lätt kommer på avvägar.
Tycker absolut du ska testa viltspår oxå, det är något som de flesta pinschrarna verkar gilla! :)

2007-11-15 @ 21:29:05
URL: http://www.teamvlajkis.com
Postat av: Maj-Len

Idag har hundarna varit superduktiga. Var sitt personspår och de klarade det galant.

Måste snart ha mer råd.

Hoppas vi ses snart.
Ha en trevlig kväll!

2007-11-17 @ 17:50:42
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Heidi

Hej!

Tack för din hälsning i hundpolarnas gästbok!

Kul att läsa om er träning, det ser ut att gå bra för er. Jag har liksom övriga som skrivit blandat både person och viltspår. Upplever att Achilles tycker viltspåret är snäppet roligare, men personspår är kul det med! Vi är dock nybörjare vad gäller personspår.

Ser i Achilles och Shantis gästbok att du undrat över vilket täcke som Achilles har på sig under träningshelgen i Karlstad.

Det är ett "vanligt" som jag köpt på Djurmagazinet i Västerås (Hälla) ser att ni är Surabor, så det kanske inte är allt för långt inför ett täckesinköp. :) Jag har samma typ av täcke till båda hundarna och är nöjd. Det kostar ca 250 kr har jag för mig. Men jag använder det nästan bara när det blir mycket stillastående eller sittande,
rör vi på oss så får de vara utan.

Fortsatt lycka till med er träning!

Med vänliga hälsningar/
Heidi med Achilles o Shanti

2007-11-19 @ 10:57:02
URL: http://www.hundpolarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0