ÄNTLIGEN LÖS IGEN

Egon verkar vara helt bra i sitt ben igen. Vi har tagit det lugnt hela veckan med korta koppelpromenader och nu verkar han inte ha ont i muskeln och knölen bak på benet är borta, och det känns jättebra.

Igår fick Egon springa lös för första gången på en vecka och det märktes att han hade mycket spring i benen och mycket energi lagrad i kroppen, för han sprang  fram och tillbaka som en tok. Man riktigt såg hur han njöt av att få sträcka ut igen.

Under denna vecka har vi tränat en hel del inne så han har fått använda huvudet i alla fall. Han har varit riktigt ivrig när vi har tränat och igår skulle vi träna ute efter skogspromenaden. Nu hade det ju snöat men det verkade inte bekomma honom något när det gäller lydnadsträningen förrutom en sak.... platsliggning. Han lade sig ner varje gång jag sa till honom men han satte sig upp lika fort igen, och det hjälpte inte att jag höll en godis framför nosen på honom för då låg han ner med huvudet men lyfte baken. Han tyckte helt enkelt att det var för kallt och läskigt. Eftersom han nyss varit dålig med feber och infektion ville jag inte tjata på honom för jag var rädd att han skulle bli kall för jag såg att frös ganska mycket. Sittande i grupp gick bra även om han frös men då har han ju inte magen mot snön.

Idag var vi upp till klubben för första gången denna vecka och redan när jag packade träningsväskan blev han jätte ivrig. Träningen gick sådär, för ibland var han superkoncentrerad på mig och allt gick jättebra men däremellan var han tvungen att kolla på alla andra som han inte hade sett på ett tag och då hade han noll koll på mig. Det märktes att han har varit lugn i en vecka för han hade svårt att fokusera på en sak och helst av allt skulle han ha rusat runt och bara lekt.

Det är skönt att han är samma vilda Egon igen så vi kan träna, lägga spår och ta våra långpromenader som vi brukar göra.


Kommentarer
Postat av: Claes

Åh vad skönt.

2007-11-13 @ 06:07:03
URL: http://www.dobbe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0