Träning

När jag läste Sofias blogg om hur hon och Aquiro hade tränat igår kväll blev jag så peppad att träna Egon så vi gick till en gräsplan nära vår bostad.
Vi tränade först fotpossition och det gick väldigt bra, provade sen att gå några meter fritt följ med honom och det gick också ganska bra. Har inte testat att gå längre ännu eftersom jag vill att han verkligen vet vilken possition han ska ha när vi går.
Apporteringen ,den stora stötestenen, börjar att lossna lite. Han tar den i munnen och håller en stund, vi får jobba korta stunder flera gånger om dagen med det, men han gör det i alla fall med glädje tack och lov.
När vi höll på att träna inkallnig kom det tre stycken kråkor och satte sig en bit längre bort och då trodde jag naturligtvis att han skulle springa efter dem men tji fick jag. Han satt en stund och tittade på dem och hörde inte mig när jag pratade med honom (jag stog ca 10 meter länre bort) men helt plötsligt vänder han sig och kommer springande till mig. Stort jubel och dragkamp som belöning.
Vi tränade även platsliggning och den gick bra.
Jag som är van att träna och tävla med shelties måste hela tiden tänka på hur jag ska agera när vi tränar för att det ska ge bäst resultat när det gäller Egon, det är så stor skillnad mellan dessa raser så jag får arbeta på helt annat sätt nu. Det är en stor utmaning för mig och jag hoppas verkligen att jag kommer att lyckas med Egon.

Husse grävde bort en stor sten vid vår sommarstuga idag och naturligtvis var Egon med och hjälpte till.


image23

Man blir trött av att jobba hårt och måste vila.

image24


VALPTRÄFF 15 JULI

Vi träffades hemma hos Petra i Västerfärnebo och som vanligt var det jättetrevligt.

Alla hundar var så duktiga och det var roligt att se att Egon har mognat lite och lärt sig en del, det är stor skillnad mot första gången vi var med. Vi hade förbudsträning med två tallrikar med vom på och hundarna fick absolut inte äta av det, därefter hade vi kontaktövning där vi gick slalom mellan de andra ekipagen, platsliggning och sittande i grupp tränade vi också och till sist hade vi ringträning och hantering. När jag skriver ner allt vi tränade på så ser jag att det är inte konstigt att Egon var trött när vi åkte hem, det var en hel del som vi tränade på.

Petras tre hundar sitter så fint
image21


Platsliggning

image20

Dagen efter var Egon också trött för vi gick en lång promenad i skogen så när vi kom hem hoppade han upp i soffan ute och låg där och vilade.

image19.Sista kurstillfället

Idag var det avslutning på rallylydnadskursen. Det har gått riktigt bra med Egon han har haft bra kontakt med mig, men idag var han mer intresserad av de andra hundarna och ville inte riktigt göra som jag ville. Han nosade mycket på marken och ville busa med de andra men precis som vi människor så har inte hundarna alltid lust att jobba med det  vi vill.  Jag är ändå jättenöjd med det han har presterat på kursen och både han och jag har fått anstränga oss till max för att utföra alla övningar som ingår i rallylydnad. Man får inte ha rakt koppel utan det skall hänga löst så det gäller verkligen att jobba för att hunden ska hålla kontakt och utföra det du vill.
Här är en bild på oss som gick kursen och som ni ser har Egon tagit sikte på en hund som han vill busa med.image18

I skogen

image12

Idag gick vi på skogsvägen nära vår sommarstuga och som vanligt var det full fart på Egon. Han sprang fram och tillbaka över stock och sten, och så hittade han en trädgren som han lekte med. Bilderna är inte särskilt bra för jag tog dem med mobilen men man kan se hur han kämpar och leker.

image13

Apportering av apportbockar är inget för Egon. Nej, stora pinnar ska det vara.

image14

Kom igen nu Lillen så leker vi.

image15

Okey, då leker jag väl själv då.

image16

Hej matte, vill du vara med och leka?                  

Lillen

Lillen

Whalsay Peter Pan född 040717. Jag tränar och tävlar i lydnad med honom men han tycker det är mer intressant att titta på alla runt omkring än att hålla kontakt med matte på tävlingar så vi funderar på att lägga tävlingarna åt sidan och bara träna och ha roligt tillsammans utan att tävla. Han är en underbar hund, så snäll, mjuk och förstiktig men som kan säga ifrån till Egon när det behövs

Rallylydnad

281987-7                                                       281987-6

Försökte få någon bra bild på Egon men det går inte så bra. Svansen som han normalt bär stolt över ryggen hänger ner för han verkade inte gilla det här med fotografering och jag vet inte riktigt hur de ska stå för att bli som bäst.
Vi har börjat på en kurs i rallylydnad och idag var det andra gången vi var där. Rallylydnad är en kombination av lydnad, agility och freestyle, och jag går den mest för att jag tror jag har nytta av det längre fram när jag ska träna tävlingslydnad med honom. Idag skulle vi lära hundarna bakdelskontroll och det var inte lätt för oss förare heller när vi skulle hålla reda på koppel, klicker, hundens bakdel och oss själva men det gick ganska bra till slut. Vi fick svänga vänster, höger och vända helt om och med hjälp av mycket godis (köttbullar) gick det bra.  Egon var jätteduktig så nu gäller det för oss att fortsätta träna på detta till nästa gång.
Efter kursen träffade vi en picsher från samma kennel som Egon som var fyra månader och skulle gå en valpkurs. Egon och han lekte som bara pinschrar kan göra och det är en underbar upplevelse att se.
Nu ligger min lilla raring helt utslagen efter både kurs och lek.

Egon

Egon

Lilla Enebys Egon född 061203. Vad det kommer att bli av detta lilla yrväder får framtiden utvisa men han är en otroligt mysig hund med energi för två. Jag kommer att träna lydnad för att längre fram försöka tävla med honom i lydnad och bruks om det nu fungerar som jag tänkt. Egon är min första pinscher så jag har en hel del att lära mig om rasen eftersom de är så olika shelties, men jag gillar hans energi, arbetslust och hans finurlighet att tänka ut rackartyg. Han är helt enkelt underbar.

Hejsan

281987-3

Här är  mina två hundar Lillen som är en sheltie på 3 år och Egon som är en pinscher på 7 månader. Min blogg kommer nog mest att handla om Egon och mitt arbete med honom, men naturligtvis kommer det inlägg om Lillen också.

Välkommen till min nya blogg!

Jag heter Anette Paananen och kommer på denna sida att skriva om mina två hundar Whalsay Peter Pan som är en sheltie kallad Lillen och Lilla Enebys Egon som är en pinscher kallad Egon.

RSS 2.0