PAKET OCH RÅDJUR

Det är helt otroligt men träningen igår gick jättebra trots att det regnade.  Vi är två stycken som tränar tillsammans på måndagar och vi tränar en hel del med störning. Vid fritt följ läser vi för varandra samtidigt som vi går ca 3 meter bredvid den som tränar som störning och vid inkallning står den andre 2 meter bakom den som hunden ska springa till. Egon var helt suverän, han tittade inte något på henne när hon gick bredvid och läste utan han hade bara ögon för mig (underbart). Vid inkallningen så trodde jag nog att han skulle göra en liten sväng till henne men nej, han stannade så fint i fotposition hos mig (jubel igen). Jag provade även om han skulle lägga sig ner och helt otroligt så gjorde han det även om planen var sjöblöt så det bara plaskade när vi gick. Jag var såååå jättenöjd när jag åkte hem, min underbara lillplutt hade verkligen överraskat mig.

När vi kom hem låg det ett paket i brevlådan som var till Egon från hans lekkompis Myra som är en briard och som fyllde 1 år den 30 november. Egon kämpade med paketet för att öppna det och när han gjorde det pep det till ibland och då blev han ännu ivrigare men till slut fick han upp det och det var en jättehärlig älg som piper på mitten. Han är heltokig i leksaken och Lillen får absolut inte leka med den.

Tyvärr har jag en förkärlek att få med mitt finger när jag tar kort så det är det som syns uppe till höger. Jag får nog tejpa fast det nästa gång jag fotograferar.

image47

Idag när jag gick i skogen med hundarna lösa sprang 2 rådjur förbi oss och då trodde jag att det var kört. Nu kommer naturligtvis Egon att rusa efter och jaga länge efter dom, trodde jag. Men det visade sig att jag hade fel igen angående honom för när jag ropade stanna så tvärstannade han och bara stog och tittade när de sprang iväg. Ohh vilken lättnades suck från mig och samtidigt hörde jag en annan person som visslade på sin hund och även den hunden, som var en jack russel, stannade och väntade på sin husse. Jag blev så glad över att Egon inte sprang efter rådjuren. Det här var första gången rådjur har sprungit förbi oss på så nära håll och det känns verkligen skönt att han stannade när jag ropade på honom.

Nu har Egon överraskat mig två dagar i rad när jag har haft förutfattade meningar om hur han ska bete sig. Jag antar att han tänkte:  nu ska jag nog visa matte att jag kan vara duktig även om hon inte tror det.

Kommentarer
Postat av: Maj-Len

Imponerande att de inte sprang efter rådjuret.

Hur går det med träningen?

Själv hinner jag inte så mycket, det blir lite på helgerna. Jag saknar min träningsväska, vet ej var jag lagt den:(
Inte kunde jag glömma den i Sura?

2007-12-15 @ 22:27:13
URL: http://azzra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0